"Redsi" se uzdaju u huk "Enfilda", Sevilja u tradiciju

Odgovor ko će u finale Lige Evrope dobiće se večeras nakon revanša Liverpul - Viljareal (0:1), i Sevila - Šahtjor (2:2) (21.05 h)
0 komentar(a)
Adrijan, Foto: Reuters
Adrijan, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.05.2016. 08:59h

Da li Liverpul može da se oporavi od šoka i primljenog gola u posljednjem minutu prvog meča polufinala na „Madrigalu”, te da li će Sevilja u revanšu sa Šahtjorom na „Pishuanu” izboriti treće uzastopno finale Lige Evrope?

Odgovor će se dobiti večeras nakon revanša Liverpul - Viljareal (0:1), i Sevila - Šahtjor (2:2).

"Nezadovoljan sam zbog podatka da smo u posljednjim sekundama primili gol u Viljarealu. Ipak, to je samo prvo poluvrjieme. Sada se revanš igra na „Enfildu” na kojem smo jako opasni i siloviti. Trka tek počinje za nas", naglasio je trener „redsa” Jirgen Klop.

Viljareal je obezbijedio kvalfikacije za Ligu šampiona kroz nacionalno prvenstvo, dok je Liverpulu pobjeda u Ligi Evrope posljednja šansa.

Kao i Sevilji, uostalom, a najugodniju poziciju trebalo bi da ima baš ona - dvostruki uzastopni osvajač drugog po kvalitetu Uefinog takmičenja.

Andalužani su u prvom meču sa Šahtjorom u Ukrajini dali dva gola u gostima (2:2).

"Prethodna utakmica pokazala je da se susrećemo sa ravnopravnim rivalom i moramo dati sve od sebe", upozorio je Unai Emeri, trener Sevilje.

Šahtjor stiže u Andaluziju na krilima velike pobjede nad najljućim rivalom, Dinamom iz Kijeva. A prije devet godina oba meča u osmini finala Lige Evrope između ova dva rivala okončana su sa identičnih 2:2. Sevilja je prošla golom u produžetku.

Revanši polufinala - 21.05 časova: Liverpul - Viljareal (prvi meč 0:1), Sevilja - Šahtjor (2:2)

Bonus video: