Simeone: Naš uspjeh je kao pravi film

"U 180 minuta protiv Bajerna stao je sav naš rad u protekle tri godine. Ja to zovem sudbinom i nadam se da će nam ona pomoći u finalu", kazao je Simeone nakon revanša u Minhenu.
63 pregleda 4 komentar(a)
Simeone, Foto: Reuters
Simeone, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.05.2016. 16:58h

Trijumf Atletiko Madrida protiv Bajerna bio je uzbudljiv kao da su u pitanju posljednji minuti filma, izjavio je trener "kolćonerosa" Dijego Simeone.

Drugi put u posljednje tri godine Atletiko se plasirao u finale Lige šampiona, iako ima neuporedivo slabiji tim, ali i značajno manji budžet, od "superteškaša" evropskog fudbala, poput Barselone, Reala, Bajerna, Pari Sen Žermena, te nekoliko engleskih klubova...

Ovogodišnji plasman u finale je posebno impresivan, jer su Stefan Savić u drugovi srušili dva najveća favorita za osvajanje Lige šampiona, Barselonu i Bajern. Oba na sličan način, golom u gostima - i jedan i drugi dvomeč završeni su 2:2 u ukupnom skoru.

"U 180 minuta protiv Bajerna stao je sav naš rad u protekle tri godine. Ja to zovem sudbinom i nadam se da će nam ona pomoći u finalu", kazao je Simeone nakon revanša u Minhenu.

Gol Antoana Grizmana za 1:1 u 54. minutu ispostavio se kao ključan u pravom trileru na "Alijanc areni". Oba tima su promašila po jedan penal, a Bajern na kraju stigao do pobjede koja mu nije bila dovoljna, upravo zbog primljenog gola.

"Bajern je bio sjajan u prvom poluvremenu, pokazao je zašto je veliki klub. Njihov promašeni penal nas je vratio u život. Na kraju, naš promašeni penal nas je jako zabolio, jer je mogao da nas poštedi drame. Na kraju je zbog toga sve bilo kao u filmu, pravom trileru, uključujući i pet minuta nadoknade", pričao je Simeone.

Atletiko je u finalu, treći put u istoriji. U Milanu, 28. maja, narodni klub iz Madrida igraće za svoju prvu evropsku titulu. I to možda protiv elitnog madridskog kluba, Reala...

"Nije važno protiv koga ćemo igrati u finalu. Ponosan sam na sve šta radi Atletiko posljednjih godina. Pobijedili smo najbolje timove na svijetu", kazao je Simeone, koji je u španskim i italijanskim medijima već zaradio nadimak "el komandante", a milanska Gazeta delo sport je napravila fotomontažu njegovog lika sa frizurom legendarnog gerilskog vođe Če Gevare.

Španski mediji već projektuju madridsko finale Lige šampiona, Atletiko - Real, baš kao 2014. godine u Lisabonu.

Dva minuta, i to dva minuta nadoknade vremena, dijelila su tada "kolćonerose" od prve titule finala Lige šampiona. Ako Real večeras eliminiše Siti, Atletiko je spreman za veliki revanš...

"Revanš? Ne bih ja to nazvao tako, ne vjerujem u revanše i u osvete. Nazvao bih to novom šansom koja nam se pruža", dodao je Simeone.

Real i Barselona osvojili su Lige šampiona u prethodne dvije godine tako što su preko Gvardiole i Bajerna u polufinalu stigli do finala. Je li na redu i treći španski tim, Atletiko?

"Samo sam u jedno siguran - imaćemo šansu da se mnogo bolje pripremimo za finale nego 2014. godine. Tada smo samo sedam dana prije finala sa Realom igrali utakmicu protiv Barselone u posljednjem kolu, koja je bila baš kao finale, jer smo u njemu osvojili titulu. Sada ćemo imati najmanje 15 dana da se spremimo. To ne garantuje ništa, ali ćemo imati dva tima koja u dobroj kondiciji za utakmicu koja je jedan od najvećih svjetskih događaja", zaključio je Simeone.

Finale je 28. maja na "San Siru" u Milanu.

Atletiko je treći put u završnoj predstavi elitnog evropskog takmičenja, pošto je oba prethodna finala izgubio u posljednjim sekundama (prvo protiv Bajerna 974. u Briselu). "El komandante" ima šansu da ispravi istoriju.

Bonus video: