Novinari odlučili: Vardi najbolji igrač Premijer lige

Napadač koji je prije samo pet godina igrao u sedmom rangu engleskog fudbala je ove sezone dao 22 gola i upisao šest asistencija
2 komentar(a)
Džejmi Vardi, Foto: Reuters
Džejmi Vardi, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.05.2016. 10:11h

Lester je pred titulom, Rijad Marez je najbolji igrač Premijer lige u izboru kolega, a sada je još jedno priznanje stiglo na stadion „King Pauer”.

Udruženje fudbalskih novinara (FWA) za najboljeg fudbalera Premijeršipa u sezoni 2015/2016. je izabralo Džejmija Vardija.

Napadač koji je prije samo pet godina igrao u sedmom rangu engleskog fudbala je ove sezone dao 22 gola i upisao šest asistencija, a nevjerovatna požrtvovanost i borbenost su bili dodatni plus koji su mu donijeli nagradu predstavnika „sedme sile”.

„Velika je čast dobiti ovako prestižno priznanje i biti u društvu prethodnih pobjednika, među kojima su neki nevjerovatni igrači. Hvala Udruženju fudbalskih novinara i svima koji su glasali za mene”.

„Hvala i saigračima, oni su razlog zbog kojeg sam mogao ovo da ostvarim. Sezona za sve nas u Lesteru je nevjerovatna, a sve se bazira na timskom radu, a ne individualcima”.

„Želim da se zahvalim menadžeru, svima u klubu i navijačima. Svi smo fokusirani i vjerujem da će ovo biti sezona koju niko nikada neće zaboraviti. Uzgred, nadam se da ću doprinijeti timu u posljednja dva kola i da ću, ako budem izabran, dobru formu prenijeti i na Evropsko prvenstvo”, rekao je Vardi.

Bonus video: