Ranijeri: Remi je najpravedniji rezultat

„Volio bih da gledam utakmicu Totenhema, ali putujem u Italiju i možda neću znati rezultat dok ne izađem iz aviona. Najvažnije je da nastavimo da radimo”, rekao je Ranijeri, čiji je tim pred istorijskim uspjehom
0 komentar(a)
Klaudio Ranijeri i Luj van Gal, Foto: Reuters
Klaudio Ranijeri i Luj van Gal, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.05.2016. 17:14h

Menadžer Lestera Klaudio Ranijeri je ocijenio da je remi u današnjoj utakmici sa Mančester junajtedom (1:1) najpravedniji rezultat.

„Junajted je počeo veoma dobro i bilo nam je teško. Mi nismo igrali dobro u prvih 15 minuta, na početku smo bili pomalo uplašeni. Poslije gola smo zaigrali bolje i mislim da je remi najpravedniji rezultat”, rekao je Ranijeri za „Skaj sports”.

Lester nije iskoristio prvu priliku da osvoji prvu šampionsku titulu u Premijer ligi u klupskoj istoriji. Prvi je na tabeli i za titulu mu je bila potrebna pobjeda na „Old trafordu”.

„Lisice” će ipak u ovom kolu imati još jednu priliku da osvoje titulu, ako sjutra drugoplasirani Totenhem ne pobedi Čelsi.

Antoni Marsijal je doveo Junajted u vođstvo u 8. minutu, a bod Lesteru doneo je Ves Morgan u 17.

„Nisam bio zabrinut, pošto imamo veliko srce i znao sam da će igrači reagovati poslije gola. Teško nam je bez Džejmija Vardija. Za nas je važno da pokažemo mentalitet, početak utakmice nije bio dobar, ali zadovoljan sam igrom posle toga”.

„Volio bih da gledam utakmicu Totenhema, ali putujem u Italiju i možda neću znati rezultat dok ne izađem iz aviona. Najvažnije je da nastavimo da radimo”, rekao je Ranijeri.

Kapiten Lestera Ves Morgan rekao je da mu je drago što je njegovim golom ekipa osvojila važan bod.

„Bilo je veoma teško. Junajted je imao veći posjed lopte i morali smo da se borimo. Osvojili smo bod i to je korak u dobrom pravcu. Ispostavilo se da je moj gol važan, a sjajan je osjećaj biti strelac na 'Old trafordu'. Titula nije naša dok ne uzmemo trofej u ruke”, naveo je on.

Trener Mančester junajteda Luj van Gal rekao je da je njegova ekipa danas odigrala jednu od najboljih utakmica u sezoni.

„Ali, to nije bilo dovoljno. Ova utakmica je bila teška i za suđenje, možda je trebalo da bude dosuđen penal, vidjeli ste šta je bilo sa Maruanom Felainijem. Može i Totenhem da osvoji šampionat, ali mislim da Lester zaslužuje da uzme titulu. Dobro je organizovana ekipa”, rekao je on.

Junajted se bori za 4. mjesto na tabeli koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Mančester junajted je peti na tabeli sa 60 bodova, a četiri više ima njegov gradski rival Siti.

„Teže je kada ne pobijedite, naravno da nam je teže da uđemo među četiri najbolje ekipe. Ali, i dalje u trci”, dodao je holandski trener.

Kapiten Mančester junajteda Vejn Runi je ocijenio da je njegova ekipa zaslužila pobjedu.

„Sada će nam biti teško da uđemo medju četiri, moramo da se oslanjamo na druge ekipe, ali ćemo morati da osvojimo maksimalni broj bodova u preostalim utakmicama. Svim ekipama je tokom cijele sezone bilo teško da igraju protiv Lestera, ali mislim da smo danas imali bolje šanse. Razočarani smo što nismo pobijedili, ali moramo da idemo dalje”, rekao je Runi.

Bonus video: