Mančester junajted u finalu FA Kupa

Golom Marsijala u trećem minutu sudijske nadoknade Junajted srušio Everton na "Vembliju" - 2:1.
0 komentar(a)
Marsijal, Foto: Reuters
Marsijal, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.04.2016. 18:37h

Mančester junajted je prvi finalista FA Kupa - golom Marsijala u trećem minutu sudijske nadoknade, pred 85 hiljada ljudi na "Vembliju", četa Luja van Gala je savladala Everton sa 2:1 i napravila veliki korak ka trofej.

Sjajna utakmica gledana je na londonskom hramu fudbala. Felaini je u 34. minutu nakon akcije Marsijala pogodio mrežu i poluvrijeme u kojem su viđene šanse na obje strane okončao vođstvom "đavola".

U 57. minutu Everton je propustio zlatnu šansu da izjednači, pošto je David de Hea odbranio penal Lukakuu.

Izjednačenje je ipak stiglo 15 minuta prije kraja, Delafeu je centrirao sa desne strane a Smoling nespreno postigao autogol.

I kada se činilo da će se na "Vembliju" gledati produžeci, Marsijal je u posljednjem minutu sudijske nadoknade iskoristio sjajnu asistenciju Herere i rezantnim udarcem bacio u delirijum preko 30 hiljada navijača Junajteda na londonskom stadionu.

"Ovo je fantastično. Dovoljno je samo vidjeti radost u očima naših igrača, navijača takođe... Zaslužili smo ovu pobjedu. Mogli smo i ranije sve da završimo", blistao je Van Gal, koji će imati priliku da osvoji prvi trofej na klupi Mančester junajteda.

Protivnik "đavola" u finalu biće poznat sjutra - ko god, međutim, da pobijedi u drugom polufinalu između Votforda i Kristal Palasa, Mančester junajted će biti favorit u finalu.

Bonus video: