Poketino: Volim Artetu, ali ne komentarišem glasine

Zanimljivo, od 12 igrača koji su išli iz jednog kluba iz sjevernog Londona u drugi od 1932. godine naovamo, samo su jednog novi navijači prihvatili - Pata Dženingsa. Legendarni golman iz Sjeverne Irske je kao 32-godišnjak 1977. prešao iz Totenhema u Arsenal i bio nezamjenljiv osam sezona
91 pregleda 0 komentar(a)
Mikel Arteta, Foto: Reuters
Mikel Arteta, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.04.2016. 11:34h

Prethodnih sedmica pojavile su se glasine o transferu koji bi za Engleze bio nepojmljiv - da kapiten Arsenala završi u Totenhemu.

Rivalstvo dva kluba iz sjevernog Londona je slično onome između Reala i Barselone, Partizana i Crvene zvezde, Dinama i Hajduka, Rendžersa i Seltika..., i rijetko se dešavalo da neko igra za oba tima.

Svega 12 fudbalera u istoriji je prešlo direktno iz Totenhema u Arsenal ili obratno, a 13. bi mogao da bude Mikel Arteta.

Baskijac je u fenomenalnim odnosima sa trenerom Sparsa Maurisiom Poketinom, koji je to i potvrdio.

„Ja volim njega i on voli mene. Znate za našu istoriju iz Pari Sen Žermena kada je on imao 17 godina, a ja bio kapiten. U odličnim smo odnosima, ali ne želim da pričam o mogućem transferu, jer nikada ne komentarišem glasine”, rekao je Poketino.

Argentinskom stručnjaku sigurno nisu ni bile potrebne te spekulacije u ovom trenutku, jer Totenhem večeras (21) gostuje Stouku. U slučaju pobjede, četiri kola prije kraja bi se približio vodećem Lesteru na pet bodova.

Zanimljivo, od svih igrača koji su išli iz jednog kluba iz sjevernog Londona u drugi od 1932. godine naovamo, samo su jednog novi navijači prihvatili - Pata Dženingsa.

Legendarni golman iz Sjeverne Irske je kao 32-godišnjak 1977. prešao iz Totenhema u Arsenal i bio nezamjenljiv osam sezona.

Na „Vajt Hart lejn” se vratio 1985. godine, ali je branio samo za rezervni tim kako bi održavao formu za Mundijal u Meksiku 1986, gdje je proslavio 41. rođendan i postao najstariji igrač u istoriji svjetskih prvenstava.

Kasnije su ga pretekli kolumbijski čuvar mreže Farid Mondragon (43) i Kamerunac Rože Mila (42).

Bonus video: