Atletiko i Real čekaju kiks Barse da vrate titulu u Madrid

Barselona nema pretežak posao, jer do kraja gostuje Deportivu, Betisu i Granadi, a dočekuje Sporting i Espanjol. Doduše, trenutno je u takvoj formi da niko ne može da tvrdi da će pobijediti sve rivale...
3 komentar(a)
Luis Suares, Lionel Mesi i Nejmar, Foto: Reuters
Luis Suares, Lionel Mesi i Nejmar, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.04.2016. 10:06h

Dvadesetog marta Barselona je izašla na „Madrigal” da osigura titulu, jer je mogla da iskoristi kiks najbližeg pratioca na gostovanju Sportingu u Hihonu i pobjegne Atletiku 11 bodova na svega osam kola do kraja Primere.

I bila je na pragu dvocifrene prednosti, jer je povela 2:0, ali je Viljareal u drugom poluvremenu izjednačio na 2:2 i stigao do iznenađujućeg remija.

Četiri sedmice kasnije, trka u Španiji je potpuno otvorena. Barselona je nakon više od 13 godina vezala tri poraza u Primeri, Atletiko je upisao tri trijumfa i sada su zajedno na vrhu sa 76 bodova.

Pad forme tima Luisa Enrikea se poklopio sa odlaskom glavnih zvijezda na južnoameričke kvalifikacije za Mundijal.

Nakon povratka u Evropu, trio MSN od kojeg je strahovao svako je neprepoznatljiv - Luis Suares je na pet utakmica dao dva gola, Lionel Mesi protiv Valensije prekinuo niz od pet mečeva bez gola ili asistencije, a Nejmar nije ni pogodio ni asistirao.

Samo jedan bod manje od vodećih ima Real, koji je i prekinuo seriju Barse od 39 mečeva bez poraza u svim takmičenjima i potpuno poljuljao samopouzdanje „kulesa”, koji su u međuvremenu ispali od Atletika u četvrtfinalu Lige šampiona.

Katalonci, ipak, još drže sudbinu u svojim rukama. Ako do kraja dobiju svih pet rivala, biće šampioni, jer su oba puta savladali Atletiko.

Ako kiksaju, Madriđani su spremni da im preotmu titulu. Samo je pitanje ko - Atletiko ili Real.

Barsa nema pretežak posao, jer do kraja gostuje Deportivu, Betisu i Granadi, a dočekuje Sporting i Espanjol. Doduše, trenutno je u takvoj formi da niko ne može da tvrdi da će pobijediti sve rivale...

Atletiku je najteži zadatak već za dva dana, kada ide na noge raspoloženom Atletik Bilbaou. Nakon toga igra sa Malagom, Rajo Valjekanom i Seltom na „Visente Kalderonu”, odnosno sa „davljenikom” Levanteom u pregrađu Valensije.

Real mora da se nada da će lideri negdje kiksati, kako bi prigrabio 33. titulu.

Tim Zinedina Zidana je vezao sedam pobjeda u Primeri, a u narednih pet kola igra sa Viljarealom i Valensijom na „Santjago Bernabeuu”, odnosno Rajo Valjekanom, Real Sosijedadom i Deportivom na strani.

Spremite se za paklen finiš sezone.

Bonus video: