Novi šok za Barsu: Valensija osvojila "Kamp nou", Atletiko dijeli 1. mjesto

Pet kola prije kraja, "blaugrana" i Atletiko su izjednačeni na vrhu sa po 76 bodova, Real Madrid ima 75. Čeka nas paklen finiš sezone, kakav niko nije očekivao...
74 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.04.2016. 20:34h

Dogodilo se ono što se prije tri sedmice niko nije ni usudio da pomisli - Barselona je dostignuta na vrhu Primere.

Pet kola prije kraja, "blaugrana" i Atletiko su izjednačeni na vrhu sa po 76 bodova, Real Madrid ima 75. Čeka nas paklen finiš sezone, kakav niko nije očekivao...

Katalonci su nakon više od 13 godina vezali tri poraza u Primeri, a ovaj im je nanijela Valensija, koja je osvojila "Kamp nou" (2:1).

"Slijepi miševi" su poveli u 26. minutu, kada je Giljerme Sikeira pokušao da centrira, a Ivan Rakitić i Klaudio Bravo skrenuli loptu u svoju mrežu.

Santi Mina je u sudijskoj nadoknadi pogodio za šokantnih 0:2, pa je pred Barsom stajao zadatak koji nije ispunila od 2001. godine - da izbjegne poraz nakon 0:2 na poluvremenu. Posljednji put je uspjela da prije 15 godine izvuče bod protiv Saragose (4:4).

Katalonci su u čitravom drugom poluvremenu opsjedali gol Dijega Alveša, ali je jedini uspio da ga savlada Lionel Mesi u 63. minutu. Svoj 500. gol u karijeri, a 450. u dresu Barselone neće pamtiti po dobrom.

Do kraja su zicere promašili Rakitić i Đerard Pike, mada je i Valensija imala nekoliko kontri da riješi sve dileme.

Atletiko Madrid je lagano pobijedio u pretposljednjem meču 33. kola Primere i, ispostavio se, izjednačio se sa Kataloncima.

Četiri dana nakon što su eliminisali "blaugranu", "kolćonerosi" su na svom terenu lako nadigrali Granadu (3:0), ponovo stekli bod prednosti nad Realom i izjednačili se sa Barsom.

Goste iz Andaluzije je načeo Koke na dodavanje Fernanda Toresa u 15. minutu, a u 59. su isti akteri riješili sve dileme, s tim da su tada zamijenili uloge asistenta i egzekutora.

Anhel Korea je samo postavio konačni rezultat u 83. minutu.

Stefan Savić je odigrao svih 90 minuta i nastavio nestvarni niz - svih sedam puta kada je u Primeri crnogorski reprezentativac proveo čitav meč na terenu, Atletiko nije primio gol!

Mreža "jorgandžija" se nije tresla ni na dvije od tri utakmice u Ligi šampiona, odnosno tri od pet u Kupu kralja kada je Savić bio na terenu od prvog do posljednjeg sudijskog zvižduka.

Četvrtoplasiranu Viljareal je prekinuo seriju sjajnih rezultata porazom na gostovanju Rajo Valjekanu, a Sevilja je mogla samo do boda protiv Deportiva (1:1).

Peto mjesto je preuzeo Atletik Bilbao, koji je golom Raula Garsije u 53. minutu stigao do trijumfa u Malagi.

Rezultati 33. kola

Barselona - Valensija 1:2 (Mesi 63 - Rakitić 26. autogol, Mina 45+1)

Atletiko M. - Granada 3:0 (Koke 15, F. Tores 59, Korea 83)

Rajo - Viljareal 2:1 (Gera 7, Miku 81 - Adrijan 20)

Sevilja - Deportivo 1:1 (Ibora 21 - Rijera 81)

Malaga - Atletik Bilbao 0:1 (Raul Garsija 53)

Subota

Hetafe - Real M. 1:5

Las Palmas - Hihon 1:1

Eibar - Sosijedad 2:1

Selta - Betis 1:1

Petak

Levante - Espanjol 2:1

Galerija

Bonus video: