Bajern sve bliži tituli, Nagelsman spasava Hofenhajm

Bajern je na četiri kola prije kraja uvećao prednost nad prvi pratiocem, Dortmundom, na deset bodova. Borusija Dortmund ima utakmicu manje, pošto sjutra dočekuje Hamburger
59 pregleda 0 komentar(a)
Julijan Nagelsman, Foto: Tviter
Julijan Nagelsman, Foto: Tviter
Ažurirano: 16.04.2016. 18:38h

Bajern dominira u Njemačkoj. Snagu ekipe Pepa Gvardiole osjetio je na "Alijanc areni" i Šalke, koji je odolijevao samo u prvom poluvremenu. Aktuelni šampion i lider, Bajern, je potom krenuo agilnije ka golu gostiju, i već u 54. minutu Pojak Robert Levandovski je pogodio na asistenciju Arturo Vidala.

Poljak je 11 minmuta kasnije udvostručio prednost, da bi sjani Čileanac Vidal postavio konačan rezultat u 73. minutu na asistenciju rezerviste Franka Riberija.

A i u pet prethodbih današnjih duela radovali su se domaćini. Gostima nije pripao ni bod.

Veliku pobjedu izvojevao je Hofenhajm nad trećeplasiranom Hertom, pa swe potvrđuje pravom odluka rukovodstva tog kluba da angažuje 28-godišnjeg trenera Julijana Nagelsmana, najmlađeg u istoriji Bundeslige.

Hofenhajmu je na ruku išao i poraz Ajntrahta pa je sada na sedam bodova iznad direktnnog ispadanja. Važnu pobjedu zabilježio je Verder u borbi za opstanak, dok je Darmštat bio bolji u duelu novajlija u najjačoj njemačkoj ligi.

Rezultati

Bajern - Šalke 3:0

Augsburg - Štutgart 1:0

Bajer - Ajntraht 3:0

Darmštat - Ingolštat 2:0

Hofenhajm - Herta 2:1

Verder - Volfsburg 3:2

Bonus video: