Šahtjor želi revanš protiv Sevilje za 2007, Liverpul na Viljareal

0 komentar(a)
Liga Evrope, Foto: Reuters
Liga Evrope, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.04.2016. 10:59h

Sevilja će odbranu trofeja u Ligi Evrope nastaviti u polufinalu protiv Šahtjora, odlučeno je danas žrijebom u Nionu.

U drugom polufinalu sastaće se Viljareal i Liverpul.

Šahtjor i Sevilja su igrali u osmini finala Lige Evrope 2007. godine. Nakon 2:2 u prvom meču u Španiji, Sevilja je u revanšu pobijedila 3:2 nakon produžetaka, pošto je regularnih 90 minuta završeno sa 2:2, zahvaljujući izjednačujućem golu Andresa Palopa iz Sevilje u četvrtom minutu sudijske nadoknade!

"Prije devet godina, zahvaljujući nevjerovatnoj sreći i inspiracii Palopa, Sevilja nas je eliminisala, a 10-ak sekundi nas je dijelilo od pobjede. Ali, ne želim da razmišljam više o toj utakmici, jer Sevilja nema istu ekipu, mislim da su svi od tada otišli. Mi ćemo pokušati da se osvetimo, ali će bitk jako teško", rekao je trener Sevilje Mirćea Lućesku, trener Šahtjora, koji vodi ukrajinski tim od 2004. godine.

Sevilja je prošle godine osvojila pehar u finalu protiv jede ukrajinske ekipe, savladavši Dnjepr u Varšavi sa 3:2.

"Naš cilj je bio da izbjegnemo španski duel u polufinalu, jer želimo špansko finale. Prvi cilj smo postigli, a sada treba da eliminišemo našeg, teškog protivnika. Vjerujem u Sevilju, iako Šahtjor ima veoma dobre Brazilce i iskusne igrače. kao što su Srna i Pjatov", rekao je sportski direktor Sevilje Ramon Rodrígues Verdeho, poznatiji kao Monći.

Šahtjor će izgubio tri posljednja meča protiv španskih timova, od čega dva ove sezone u grupnoj fazi Lige šampiona, protiv Reala (u Madridu 4:0, u Donjecku 4:3).

Liverpul i Viljarela će prvi put u istoriji međusobno igrati u evropskim takmičenjima.

Tim sa "Enfilda", međutim, je već tri puta igrao polufinala Lige Evrope, odnosno nekadašnjeg Kupa UEFA sa španskim timovima. Od Atletika je eliminisan 2010. godine, dok je bio bolji od Barselone, 1976. i 2001. godine, kada je Liverpul i osvajao pehare.

Polufinalni dueli na programu su 28. aprila i 5. maja.

Finale je na programu 18. maja u Bazelu.

Bonus video: