Simeone: Morali smo slaviti zbog djece

"U savremenim društvima previše su zanemarene prave vrijednosti, a mi smo ekipa čestitih radnika", kazao je El Ćolo
3 komentar(a)
Dijego Simeone, Foto: Reuters
Dijego Simeone, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.04.2016. 10:50h

Fudbalski svijet i danas bruji o nevjerovatnoj igri i pobjedi Atletika nad Barselonom, koja je zastala nakon 26 evropskih utakmica bez poraza. Ni Barsa neće odbraniti trofej u Ligi šampiona, što ni jedan klub nije uspio a fudbalski stručnjaci u tome vide zasluge argentinskog trenera, Dijega - El Ćola Simeonea.

"Moj tim ima posebnu snagu sakupljenu kroz četiri godine bespoštednog rada. Srećan sam zbog igrača u ovom timu, ali ne samo zbog prolaska u polufinale, već nečeg mnogo važnijeg. U savremenim društvima previše su zanemarene prave vrijednosti, a mi smo ekipa čestitih radnika. Možemo da pobijedimo ili izgubimo, ali nikada ne gubimo dostojanstvo zahvaljujući kome smo i uspješni", kazao je Simeone.

A vrijedni statističari izračunali su da najbolji igrač sviejta Lionel Mesi nije ni petu utakmicu zaredom imao učinka (gol ili asistencija), prvi put od 2010. godine. Osim toga, Mesi prvi put nije u Ligi šampiona u jednoj utakmici šutnuo u okvir gola još od aprila 2014.

"Igrali smo protiv nevjerovatnog kluba, istorije... Ekipe sastavljene od igrača sposobnih da u jednom trenutku okrenu tok meča. Igrali smo različitim oružjima, a ponekad pobjeda ide za tobom. To nam se desilo. Mi smo doživjeli nevjerovatno veče, jer još na putu ka stadionu vidjeli smo puno djece koja vjeruje u nas. To nam je dalo snagu za ovaj poseban rezultat i dan. U žrijebu će sada biti superbogati Mančester siti, te klubovi nevjerovatne istorije i moći, Real i Bajern. Mi smo, dakle, među četiri najbolja tima u Evropi i to je ogroman uspjeh a sada možemo dobiti samo još veći", zaključio je Simeone.

A koliko su njegovci igrači željeli pobjedu, potvrđuje podatak da su kao ekipa pretrčali 12 kilometara više od Barselone (103 km). Čak pet igrača Atletika je pretrčalo više od "motorina" Barse, Serhia Busketsa!

Bonus video: