Suares: Povratak iz snova

0 komentar(a)
Luis Suares, Foto: Beta/AP
Luis Suares, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 26.03.2016. 16:19h

Fudbalski reprezentativac Urugvaja Luis Suares rekao je danas da je zadovoljan povratkom u državni tim poslije suspenzije i izjednačujućim golom protiv Brazila u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Urugvaj je noćas u Resifeu odigrao neriješeno 2:2 sa domaćim Brazilom u južnoameričkim kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji 2018. godine.

Brazil je poveo u prvom minutu golom Daglasa Koste, a vođstvo je duplirao Renato Augusto u 25. minutu. Edinson Kavani smanjio je u 30. minutu, a bod Urugvaju donio je Suares u 48. minutu.

Suares je odigrao prvu utakmicu poslije skoro dvije godine zbog suspenzije od devet međunarodnih utakmica, kojom je kažnjem pošto je tokom utakmice sa Italijom na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine za rame ugrizao protivničkog igrača Đordja Kjelinija.

"Ovo je bio povratak iz snova. Uvijek se trudim da pružim najbolje i na sreću moj gol je donio bod Urugvaju. Bili smo iznenađeni prvim golom koji je Brazil postigao već u prvom minutu. Natjerali su nas da promijenimo sve što smo planirali, ali kao i uvijek, ova ekipa je pokazala odlučnost i karakter da preokrene situaciju", rekao je Suares, prenijeli su britanski mediji.

Urugvaj je drugi na tabeli južnoameričkih kvalifikacija sa 10 bodova, tri manje od vodećeg Ekvadora. Po osam bodova imaju Brazil, Paragvaj i Argentina, Čile i Kolumbija imaju po sedam, Peru je sakupio četiri, Bolivija bod manje, a Venecuela ima jedan bod.

Bonus video: