Vukčević: Mislili smo da će biti odloženo

Utakmica u Luvenu igraće se u 17, umjesto u 20 časova, kako bi se završila prije mraka. Umjesto u Briselu, crnogorski fudbaleri sletjeće na aerodromu u Luksemburgu
64 pregleda 1 komentar(a)
Mlada reprezentacija, Foto: Savo Prelević
Mlada reprezentacija, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.03.2016. 09:50h

Utakmica mladih reprezentacija Belgije i Crne Gore u ponedjeljak veče u Luvenu igraće se tri sata ranije nego što je prvobitno bilo planirano - umjesto u 20 časova, duel na stadionu "Od Everle" počeće u 17 sati.

Razlozi su bezbjedonosni, Belgijanci žele da se utakmica završi prije mraka, sve u strahu od terorizma koji je ovih dana paralisao Belgiju i srce Starog kontinenenta.

Nakon pobjede na Malti, izabranici Mojaša Radonjića danas putuju u Belgiju, i to preko Istanbula - boraviće, dakle, u dvije zemlje koje su nedavno pogođene terorističkim napadima.

"Nema straha, slijedimo uputstva Uefe, koja je u koordinaciji sa Fudbalskim savezom Belgije oko bezbjedonosnih i svih ostalih aspekata vezanih za utakmicu i naš boravak tamo", kaže koordinator mlađih selekcija FSCG Žarko Vukčević, koji je u ekspediciji sa mladom reprezentacijom.

Teroristički napadi u Briselu, u kojima je u utorak poginulo najmanje 30 ljudi, a preko 300 ih je ranjeno, izazvali su kolaps u svim mogućim sferama života, pa i u fudbalu. Igrom slučaja, crnogorski fudbaleri do 21 godinu naredni kvalifikacioni meč odigraće baš u Belgiji, 28. marta.

Osim nelagode zbog puta, jer u Briselu i dalje vlada pravo opsadno stanje, put u Belgiju iziskuje promjene rasporeda letjenja. Mlada reprezentacija Crne Gore je po prvobitnom planu trebalo da sleti u

Brisel, a potom da se autobusom prebaci da obližnjeg Luvena (oko 40 km razdaljine). Kako je, međutim, briselski aerodrom još zatvoren za saobraćaj, crnogorska ekspedicija sletjeće u Luksemburg, nakon čega fudbalere čeka dva sata vožnje do Luvena.

"Mislili smo da će utakmica biti odložena, ali smo dobili informaciju da se ipak igra. Potom je bilo govora da će se igrati bez publike zbog rizika oko javnih okupljanja, no posljednje infomacije govore da će se igrati sa publikom. Satnica početka utakmice je za sada jedina promjena, kao i to što nećemo sletjeti u Briselu, nego u Luksemburgu", ističe Vukčević.

Mlada reprezentacija Crne Gore u srijedu je golom defanzivca Kartala slavila sa 1:0 na Malti i donekle se vratila u trku za visok plasman u grupi, te koliko-toliko neutralizovala lošije rezultate na početku kvalifikacija.

Duel u Belgiji je jedan od najtežih, jer su "crveni đavoli" najjača ekipa u grupi, a dobili su četiri od dosadašnjih pet utakmica. Meč u Luvenu će, međutim, biti odigran u specifičnim okolnostima...

Bonus video: