Počinje treći krug šampionata, Mladost u Petrovcu

Na klupi Rudara debitovaće Srđan Bajić, na klupi Petrovca Ivan Brnović. Sve utakmice sjutra u 15 časova
63 pregleda 3 komentar(a)
Mladost - Budućnost, Foto: Savo Prelević
Mladost - Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.03.2016. 14:25h

Utakmicama 23. kola sjutra počinje treći, posljednji krug šampiona Telekom 1. Crnogorske fudbalske lige. Nakon ovog kola slijedi 14-dnevna pauza zbog obaveza reprezentacije, a prvoligaši se ponovo vraćaju na teren 2. aprila.

U sjutrašnjim duelima nema pravog derbija: Lider Mladost gostuje Petrovcu, koji je sa pet vezanih poraza došao u poziciju da se bori za opstanak, usput i promijenio trenera, dok će Rudar gostovati Zeti, od koje je poražen prije tri vikenda, takođe sa novim trenerom.

Budućnost će protiv Iskre u Danilovgradu pokušati da popravi očajan učinak u drugom dijelu sezone (svega pet, od mogućih 15 bodova), a još teži zadatak imaju rivali Podgoričana u borbi za Evropu: Bokelj gostuje Lovćenu, koji je neporažen već osam utakmica, a 362 minuta nije primio gol, dok Sutjeska gostuje Grblju koji na startu drugog dijela sezone ima maksimalan učinak na svom stadionu (tri pobjede). Na kampu FSCG Dečić dočekuje Mornar

Bez neizvjesnosti samo u borbi za titulu

U trećem krugu prvenstva najmanje neizvjesnosti se očekuje u borbi za tituli, što je možda prvi takav slučaj od osnovanja CFL-a - Mladost ima čak 10 bodova više od Rudara i trebalo bi da se dogodi pravo čudo pa da ispusti toliku prednost.

"Mirni smo i svjesni da još nije gotovo. Najbitnije je da u narednih nekoliko kola budemo psihološki stabilini, bez obzira što smo svjesni prednosti koju imamo", kaže Nikola Rakojević, trener Mladosti.

Rudar će sa novim trenerom, Srđanom Bajićem, pokušati da prekine lošu seriju - Pljevljaci su na pet mečeva u drugom dijelu sezone dobili samo jedan.

"Bitno je da izvučemo pouke, a onda i zaboravimo prethodnih pet utakmica. I dalje moramo da vjerujemo da nas dva dobra rezultata, uz dva kiksa Mladosti, vraćaju u igru za titulu. To svakako podrazumijeva pobjedu protiv dobre i neugodne Zete. Neće biti lako ali ne krijemo da idemo po tri boda”, optimista je Bajić pred debi.

Zato se velika borba očekuje za plasman u Evropu, za 3. i 4. mjesto, za koje konkurišu tri tima, Budućnost, Bokelj i Sutjeska. Podgoričani imaju 36 bodova, Kotorani 35, a Nikšićani 33. Nešto jasnije moglo bi da bude nakon sjutrašnji mečeva.

Sutjeska je oslabljena u Grblju, jer trener Aleksandar Nedović ne računa na suspendovane Radulovića i Stefanovića, povrijeđenog Vukovića, dok je nastup Šofranca pod znakom pitanja.

"Konačno smo u pozitivnoj seriji, vezali smo dvije pobjede i potrudićemo se da nastavimo tako. Neće, međutim, biti lako, jer je Grbalj nezgodna ekipa, posebno kada igra kod kuće, a mi smo prilično oslabljeni. Ipak, moramo da damo sve od sebe ako želimo da ostanemo u trci za Evropu", kaže vezista Sutjeske Jovan Nikolić.

Gužva za opstanak

Još veća gužva vlada u donjem dijelu tabele, gdje pet ili šest ekipa još strahuje od ispadanja. Opstanku se nada čak i posljednjeplasirani Mornar, koji zaostaje osam bodova za pretposljednjim Petrovcem, a juče je dobio i novu upravu.

Petrovac je, s druge strane, dobio novog trenera - Ivan Brnović pokušaće da vrati "nebesko-plave" tamo gdje su bili u prvom dijelu sezone, u sredini tabele. Debi nije mogao da bude teži - pod Malo brdo dolazi lider, ekipa Mladosti.

"Svi znamo ko nam dolazi, i u kakvom trenutku. Ipak, za ovo kratko vrijeme koje sam proveo sa ekipom, stekao sam puno povjerenje u njih. Daćemo svoj maksimum, a za koji će rezultat to biti dovoljno preostaje da vidimo. Mislim da se prave stvari tek od nas očekuju", rekao je Brnović.

Parovi 23. kola:

Dečić - Mornar (kamp FSCG)

Grbalj - Sutjeska

Lovćen - Bokelj

Iskra - Budućnost

Zeta - Rudar

Petrovac - Mladost

Sve utakmice igraju se sjutra u 15 časova

Bonus video: