Nejmar srećan u Barseloni, Adrijano dogovorio nastavak saradnje

0 komentar(a)
Luis Suares, Nejmar, Leo Mesi, Foto: Reuters
Luis Suares, Nejmar, Leo Mesi, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.03.2016. 15:51h

Nejmar kaže da ima namjeru dugo da ostane u klubu, uprkos tome što već nekoliko mjeseci nije dogovorio produžetak ugovora.

Zastoj u pregovorima žele da iskoriste platežno moćni Mančester siti i Real Madrid i u velikom transferu ga privole u svoj tim.

"Važna stvar u fudbalu je da imaš dobre saigrače, a u Barseloni su najbolji. Veoma sam srećan ovdje, osjećam se kao kod kuće. Ne vidim sebe kako napuštam Barselonu u skorijem periodu", rekao je Nejmar za brazilski Globo.

Posebno zadovoljstvo za Nejmara je što u napadu igra sa Lionelom Mesijem i Luisom Suarezom. Zajedno su ove sezone, do sada, postigli 103 gola.

"Obojica su moji veliki prijatelji, iako više vremena provodim sa Mesijem. Uvijek se odlično zabavljamo, na terenu i van njega. Definitivno smo nevjerovatan trio", zaključio je Nejmar.

Nejmar je 2013. godine došao u Barselonu iz Santosa, a postigao je 79 golova na 128 utakmica.

Sa Kataloncima je osvojio titulu u Primeri, Ligu šampiona, Kup kralja, Superkup Španije, UEFA Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo.

U međuvfremenu, drugi brazilski fudbaler, Adrijano Koreja ostaće u Barseloni najmanje do ljeta 2017. godine, potvrdio je katalonski klub.

Iskusni lijevi bek u prethodnom ugovoru, koji je isticao u junu, iskoristio je opciju da ga produži na još jednu sezonu, što su u Barseloni sa oduševljenjem prihvatili.

On je tako odbacio spekulacije španskih medija da je nezadovoljan statusom u Barseloni i prekinuo priče da prelazi u Romu kao slobodan igrač.

Adrijano je ove sezone ukupno u svim takmičenjima odigrao 19 utakmica i postigao jedan gol.

Već šestu godinu član je aktuelnog šampiona Evrope i Španije, a prethodno je igrao za Koritibu i Sevilju.

Bonus video: