Sudar ostrvskih divova na „Enfild roudu”

Za jednog od najtrofejnijih engleskih klubova neće biti mjesta u četvrtfinalu Lige Evrope. Borusija Dortmund u derbiju dočekuje Totenhem
1 komentar(a)
Luj van Gal, Foto: Reuters
Luj van Gal, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.03.2016. 09:39h

Iako drugo Uefino takmičenje po kvalitetu, Liga Evrope će zasigurno biti u jednakoj žiži javnosti fudbalskih zaljubljenika kao i Liga šampiona. I to već u osmini finala, pošto se sastaju dva najtrofejnija kluba na Ostrvu, a Liverpul će biti prvi domaćin dvomeča sa Mančester junajtedom.

Ništa manje interesantan neće biti ni derbi, u kojem će se na „Vestfalenu” nadigravati dvije drugoplassirane ekipe Bundeslige i Premijer lige, Borusija Dortmund i Totenhem.

Forma u kojoj su ta dva tima i provjere u posljednjim utakmicama u kojima je Dortmund remizirao sa Bajernom (0:0), a Totenhem sa Arsenalom (2:2), garantuju pravi spektakl. Ulog će biti neuporedivo veći u najvećem ostrvskom derbiju, pošto „redsima” i „đavolima” ovo takmičenje, zbog loših rezultata u prvenstvu, daje najviše šansi da pobjedom izbore plasman u Ligu šampiona naredne sezone.

"Volim fudbal zbog ovakvih utakmica u kojima nema favorita. Obje ekipe su sličnog kvaliteta i biće to najbolja utakmica koju mogu zamisliti", kazao je Jirgen Klop, trener Liverpula.

A Sevilja, dvostruki uzastopni osvajač ovog takmičenja gostuje Bazelu. Za razliku od gostovanja u Primeri, u kojoj ne znaju za trijumf na strani, izabranici Unaija Emerija su prava napast u Evropi.

Liga Evrope - osmina finala - 19 sati: Bazel - Sevilja, Borusija D. - Totennhem, Fenerbahče - Sporting Braga, Šahtjor - Anderleht.

Od 21.05 časova: Atletik - Valensija, Liverpul - Mančester junajted, Sparta Prag - Lacio, Viljareal - Bajer.

Bonus video: