Zidan: Najvažnije je da smo u četvrtfinalu, Spaleti: Nismo dovoljno dobri

1 komentar(a)
Zinedin Zidan, Foto: Reuters
Zinedin Zidan, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.03.2016. 22:31h

Roma je surovo kažnjena i eliminisana iz Evrope - to je zaključak nakon dva meča protiv Reala u kojima je madridski velikan dva puta bio bolji rezultatom 2:0.

Ni u prvom u Rimu, a pogotovo večeras, Real realno nije zaslužio da se mreža Kejlora Navasa nijednom ne zatrese, iako je sam plasman u četvrtfinale čist kao suza.

Pamtiće se promašaji Edina Džeka, Mohameda Salaha (koji je dva puta bio oči u oči sa Kostarikancem), Alesandra Florencija, Kostasa Manolasa..., sve kod rezultata 0:0.

"Kada prođete i u dva meča postignete četiri gola i ne primite nijedan - onda morate da budete zadovoljni. Bilo je stvari koje mi se nisu dopale, ali najvažnije je da smo u četvrtfinalu", rekao je Zinedin Zidan, nakon trenerske premijere pred madridskom publikom u Ligi šampiona.

Ronaldo je postigao 90. gol u Ligi šampiona u karijeri, ukupno 13. kada su mečevi protiv italijanskih ekipa u pitanju, a asistencija za gol Rodrigesa mu je bila ukupno 27. u elitnom takmičenju. Niko nikada nije upisao više od Portugalca...

"Svaka čast Ronaldu, ali i svim mojim igračima. Svaka čast i publici koja je aplauzom ispratila Franćeska Totija", istakao je Zizu.

Spaleti: Nismo dovoljno dobri

Roma je zaslužila da neizvjesnost u ovom dvomeču bude mnogo veća, a ako želi da i naredne sezone igra u Ligi šampiona onda dvoboje sa Realom mora da zaboravi što prije. Jer, u Seriji A je čekaju žestoki dueli sa Fiorentinom i Interom u borbi za treće mjesto, a do kraja je ostalo još 10 kola.

"Realnost je da u ovom momentu nismo dovoljno dobri za ovaj nivo i da je Real bolji. Možda je moglo da bude drugačije, ali moramo da poradimo na tome da koncentracija u ovakvim utakmicama bude drugačija", kazao je Lućano Spaleti i dodao:

"Potrebno je da rastemo kao tim. Niko ne može da bude zadovoljan kada u osmini finala u dva meča izgubi sa po 2:0", kazao je Spaleti.

Širle piše istoriju Volfsburga

Dok su u Madridu šanse pred oba gola išle kao na traci, u Volfsburgu je bilo mnogo mirnije, pa plasman „vukova” u četvrtfinale nije došao u pitanje.

Njemački predstavnik, koji je u prvom meču protiv Genta slavio sa 3:2, sada je pobijedio rezultatom 1:0, a jedini gol je dao Andre Širle 15 minuta prije kraja. Volfsburg je tako prvi put među osam najboljih ekipa u Evropi.

"Uradili smo veliku stvar, nešto o čemu maštamo odavno. Kada je ovaj projekat počeo, željeli smo da postanemo stabilan klub u Evropi i mislim da smo na dobrom putu", istakao je trener Volfsburga Diter Heking.

Bonus video: