Barsa u madridskom predgrađu do 10. trijumfa u nizu i rekorda

Rajo Valjekano - Barselona 1:5 (0:2) Manučo 57 - Rakitić 22, Mesi 23, 53, 73, Turan 86) Deseti uzastopni trijumf Barse u Primeri, 35. meč bez poraza u svim takmičenjima.
0 komentar(a)
Rajo Valjekano - Barselona, Foto: AP
Rajo Valjekano - Barselona, Foto: AP
Ažurirano: 03.03.2016. 22:14h

Barselona grabi ka odbrani šampionskog naslova u Primeri.

Jedanaesti put zaredom, „blau grana“ je u prvenstvenim mečevima pobijedila Rajo Valjekano, ovoga puta u ulozi gosta, ubjedljivo – 5:1.

U madridskom predgrađu Valjekasu, Katalonci su „odradili“ kandidata za ispadanje u dva minuta prvog dijela – u 22. Rakitić je kaznio grešku i poklon golmana Huana Karlosa, a sto sekundi kasnije Nejmar je prepustio Mesiju da zatrese mrežu.

Da im neće izmaći deseti vezani trijumf u Primeri znalo se u finišu prvog dijela, kada je štoper Raja Dijego Ljorente neoprezno i oštro nasrnuo na Rakitića, čime je zaslužio crveni karton...

U nastavku, opustili su se i jedni i drugi.

Mesi je stigao do het trika, pogodio je i Turan, dok je ponovo bijela tačka bila crna za Suareza, čiji šut je u 69. minutu odbranio Karlos.

Time je „blau grana“ postala prvi tim u istoriji Primere koji u sezoni nije iskoristio sedam jedanaesteraca.

Ujedno, mnogo važnije, niz bez poraza u svim takmičenjima produžila je na 35, što je novi španski rekord.

Rajo je od 66. minuta igrao sa devetoricom nakon isključenja Iture, a domaće je devet minuta ranije na trenutak osvježio Manučo počasnim pogotkom...

Barsa je osvojila kotu 69 i na vrhu tabele zadržala osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Atletiko Madrid.

Bonus video: