Vodeći na popravnom

3 komentar(a)
Mladost - Budućnost, Foto: Savo Prelević
Mladost - Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.02.2016. 09:13h

Samo četiri dana nakon što se prvi put ove sezone dogodilo da tri prvoplasirana tima CFL-a ne ostvare pobjedu, vodećima stiže šansa za popravni.

Mladost, čija je prednost sa polusezone od devet bodova u odnosu na Rudar smanjena na osam, dočekuje Dečić i želi da se vrati u pobjednički ritam nakon neočekivanog poraza u Baru, od posljednjeplasiranog Mornara.

Rudar nakon remija sa Lovćenom gostuje Zeti, dok trećeplasirana Budućnost, koja ima 11 bodova manje od Mladosti, ide na noge timu koji je u utorak potopio lidera - Mornaru, u Baru.

"Znali smo da će nam priprema trebati malo vremena da uđemo u ritam i pravu formu, ali nismo očekivali da ćemo izgubiti od Mornara. Moramo što prije da zaboravimo taj meč, da ga tretiramo kao opomenu, i da budemo srećni što naša prednost na tabeli nije osjetnije smanjena. Protiv Dečića smo igrali težak meč u Tuzima u prvom dijelu, na kraju smo jedva izvukli bod (2:2), ali vjerujem da će na našem stadionu biti druga priča", kaže najbolji strijelac CFL-a, vezista Mladosti Marko Šćepanović.

Na popravnom je i Rudar, koji se nakon srećno izborenog boda protiv Lovćena vadi na još težoj utakmici - protiv Zete na Trešnjici, bez obzira što je rival u seriji od četiri poraza.

"U posljednje vrijeme uglavnom smo dobro prolazili na Trešnjici, pa ne bi bilo loše da se tradicija nastavi. S druge strane, Zeta je neugodan protivnik, pojača se, ima sjajnog trenera i sigurno nas čeka težak posao. Ali, mislim da je Rudar ipak kvalitetnija ekipa i da, uz malo sreće, tri boda i nisu tako daleko", optimista je iskusni bek Pljevljaka Dušan Nestorović.

Ni Budućnost se igrom nije proslavila protiv Sutjeske u najvećem crnogorskom derbiju, protiv Mornara u Baru želi da se vrati u ritam. Podgoričani su kompletniji nego u utorak, jer trener Miodrag Vukotić računa na Marka Burzanovića i Luku Mirkovića, koji su bili suspendovani.

"Mornar se konsolidovao u pauzi, pokazao je to protiv Mladosti, i dalje vjeruje u opstanak, ali mi vjerujemo da će zavisiti sve od nas", kaže Mirković.

Da vodeće, međutim, u i ovom kolu čeka težak zadatak, naslućuje se i iz poruka koje šalju njihovi protivnici.

Dečić je pritisnut brojnim problemima, od suspenzije trenera do suspenzije terena, ali Tuzani uprkos svemu vjeruju da mogu da se suprostave ekipi Mladosti.

"Bićemo kompletniji nego protiv Bokelja, uvijek smo dobro igrali na Starog aerodromu i idemo tamo da damo sve od sebe", kaže Fuad Krkanović, pomoćni trener Dečića.

Zeta je u seriji od pet poraza, četiri otkada je ekipu preuzeo Dejan Vukićević. Zato su na Trešnjici upaljena sva zvona za uzbunu pred gostovanje šampiona, ekipe Rudara.

"Situacija je alarmantna, nalazimo se na poziciji na kojoj po kvalitetu sigurno ne zaslužujemo da budemo, ali to je realnosti i moramo sa tim da se suočimo. Šokirao nas je poraz od Iskre, a sada nas čeka još teži meč, ali ko zna - možda nam je potreban derbi da bi smo se napokon pokrenuli", kaže Milan Vlaisavljević, napadač Zete.

Mornar je pobjedom protiv Mladosti u utorak krenuo sa mrtve tačke - toliko da se u barskom timu čak i pojavila nada za opstankom, uoči današnjeg meča protiv Budućnosti.

"Svaki meč nam je eliminacioni. I svakom meču moramo da pristupimo sa željom da osvojimo bodove, bez obzira ko je rival. Budućnost izuzetno cijenimo, ekipa se strašno pojačala u prelaznom roku, ali naš cilj su tri boda i predaje nema", najavljuje Rudolf Marčić, trener Barana.

Sutjeska na Cetinju, u Kotoru bokeljski derbi, Iskra u Petrovcu

Interesantan meč na Cetinju igraju Lovćen i Sutjeska, nakon što su oba tima u prvom proljećnom kolu najavila da će igrati bolje nego jesenas.

Cetinjane su minuti dijelili od pobjede u Pljevljima.

"Pokazali smo da imamo kvalitet i igra koju smo prikazali protiv Rudara treba da nam posluži kao recept za dalji tok šampionata, uključujući i meč sa Sutjeskom", kaže golman Danijel Petković.

Nikšićani su u derbiju pod Goricom ispunili cilj, odigrali su 0:0 pod Goricom.

"Idemo dalje, čeka nas još jedno gostovanje, još jedan težak meč. Vjerujem da smo na dobrom putu", ističe kapiten Sutjeske Jovan Nikolić.

Na Cetinju je juče padao čak i snijeg, ali se vjeruje da će vremenski uslovi dozvoliti da se odigra meč.

U Kotoru je bokeljski derbi, Bokelj - Grbalj. Kotorani, koji su 4. na tabeli, favoriti su na svom terenu, iako će biti oslabljeni neigranjem Šćekića i Zlatičanina, iako su Grbljani pobjedom nad Petrovcem (4:1) najavili da će igrati dobar fudbal u nastavku sezone.

Bonus video: