Zarubica: Imaćemo šta da pokažemo

Nekadašnji fudbaler OFK i omladinske reprezentacije Crne Gore raduje se što druga polusezona počinje derbijem.
97 pregleda 3 komentar(a)
Sutjeska - Mladost, Foto: Vijesti
Sutjeska - Mladost, Foto: Vijesti
Ažurirano: 23.02.2016. 10:18h

Proljećni dio sezone Telekom 1. CFL i prošle godine je otvorenen najvećim crnogorskim derbijem - Budućnost je tada u Nikšiću šokirala Sutjesku (3:0), koja je bila aktuelni prvak, a još pojačana Andrijom Delibašićem.

Dvanaest mjeseci kasnije situacija je obrnuta, sada se Budućnost pojačala nekadašnjim reprezentativcima, Burzanovićem i Đalovićem, a podmlađena Sutjeska stiže u Podgoricu. Može li ekipa Aleksandra Nedovića da se revanšira za 24. februar 2015. godine?

"Ubijeđen sam da možemo, i da ćemo imati šta da pokažemo na velikoj sceni", kaže napadač Sutjeske Dejan Zarubica, koji je sa šest golova u prvoj polusezoni, uz Šaletu Kordića, predvodio napad Nikšićana.

Nekadašnji fudbaler OFK i omladinske reprezentacije Crne Gore raduje se što druga polusezona počinje derbijem.

"Budućnost i Sutjeska su najveći crnogorski klubovi, iako ove sezone nisu u najjužoj konkurenciji za titulu, ali igrati takav meč uvijek je predstavljao veliki motiv. Drago mi je što se igra u noćnom terminu, za nas prvi put ove sezone, pošto još nismo dočekali da na našem stadionu igramo pod reflektorima, iako je bilo najava".

Vjeruje, takođe, da Sutjeska neće igrati podređenu ulogu:

"Dolazimo da osvojimo tri boda. Takav slučaj neće biti samo u ovoj utakmici, već u svakoj predstojećoj koju ćemo igrati do kraja".

Sutjeska je šesta na polusezoni, što je najgori plasman šampiona iz 2013. i 2014. u posljednje četiri sezezone.

Ipak, plasman u Evropu je uhvatljiv - četvrtoplasirani Bokelj ima četiri, a trećeplasirana Budućnost sedam bodova više.

"Toliko smo se dobro pojačali i spremili da će malo ko moći da nam parira", veliki je optimista Zarubica, koji poštuje Budućnost:

"Imaju puno mladih i talentovanih fudbalera, čak i potencijalnih reprezentativaca, od beka Rista Radunovića do svih ostalih. Takođe, pojačali su ih iskusni Burzanović i Đalović".

Pojačala se, međutim, i Sutjeska, a od prvog minuta protiv Budućnosti bi trebalo da budu tri nova fudbalera: Miloš Radulović, Zoran Milovac i Veljko Vuković.

Crnogorski derbi igra se danas u 18 časova.

Bonus video: