Arsenal mora na popravni, Everton u četvrtfinalu

Arsenal na "Emirejtsu" samo 0:0 sa Halom. Odluka u ponovljenoj utakmici
0 komentar(a)
Arsenal, Foto: Reuters
Arsenal, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.02.2016. 19:26h

Dvostruki uzastopni osvačaj FA Kupa, Arsenal, prekinuo je seriju od 14 uzastopnih pobjeda u najstarijem evropskom takmičenju i remijem na "Emirejtsu" sa drugoligašem Halom odložio odluku za uzvratni meč, koji će igrati u gostima.

Arsen Venger je kombinovao postavu, čuvajući nekoliko glavnih igrača za prvi meč osmine finala Lige šampiona protiv Barselone u utorak.

Žiru i Sančes ušli su, doduše, 20 minuta prije kraja, ali je bilo prekasno - odlični golman Hala Eldin Jakupović se prije toga dovoljno zagrijao da izdrži i posljednje udare "tobdžija".

"Njihov golman je bio sjajan, ali mi smo imali posjed lopte od makar 70 odsto, 20 puta smo šutirali na gol, stvorili smo puno odličnih šansi, a nismo pogodili mrežu", kazao je Venger, koji je 100. put u trenerskoj karijeri vodio Arsenal u FA Kupu.

Tim sa sjevera Londona moraće da preživi uzvratnu utakmicu ukoliko želi da se plasira u četvrtfinale i sačuva šanse da postane prvi klub sa tri vezana trofeja u FA Kupu.

"Ponovljena utakmica nije baš sjajna vijest za nas, s obzirom na zgusnut raspored mečeva, ali ne smijete da zanemarite činjenicu da se Hal branio dobro. Između ponovljene utakmice i ispadanja, uvijek biram ponovljenu utakmicu", dodao je Venger.

Finalista Liga Kupa, Everton, nastavio je "život" i u FA Kupu, pobjedom u Bornmutu - 2:0. Duel ekipa čiji prvenstveni meč u novembru završen vatrometnih 3:3 opet je obilovao uzbuđenjima. "Trešnjice" su u prvom poluvremenu promašile penal (Danijels), što su "karamelice" naplatile u drugom poluvremenu da se golovima Barklija i Lukakua plasiraju dalje.

U četvrtfinale se plasirao član Čempionšipa, Reding, koji je šokirao Vest Bromič na svom stadionu "Madejski" (3:1), a prošao je i Votford, pobjedom 1:0 kod kuće nad Lidsom.

Derbi osmine finala FA Kupa je sjutra, kada se na "Stamford bridžu" sastaju Čelsi i Mančester siti.

Rezultati:

Arsenal - Hal 0:0

Reding - VBA 3:1

Mekšejn 59, Hektor 72, Pjacon 90+4. - Flečer 54.

Votford - Lids 1:0

Vuton (autogol) 53.

Bornmut - Everton 0:2

Barkli 55, Lukaku 77.

Nedjelja

Blekburn - Vest Hem

Totenhem - Kristal Palas

Čelsi - Mančester siti

Ponedjeljak

Šruzberi - Mančester junajted

Bonus video: