Vukašin Jovanović na Petrovskom za 2,5 miliona

Centralni bek Crvene zvezde i selekcije Srbije, koja je do 20 godina osvojila titulu svjetskog prvaka, Vukašin Jovanović, novi je fudbaler ruskog Zenita
90 pregleda 0 komentar(a)
Vukašin Jovanović, Foto: Crvena zvezda
Vukašin Jovanović, Foto: Crvena zvezda
Ažurirano: 18.02.2016. 13:09h

Centralni bek Crvene zvezde i selekcije Srbije, koja je do 20 godina osvojila titulu svjetskog prvaka, Vukašin Jovanović, novi je fudbaler ruskog Zenita. Jovanović je u klubu sa Petrovskog upravo prošao medicinske preglede i potpisaće ugovor na 4,5 godine.

Zvezda će dobiti obeštećenje od dva miliona eura, uz bonus od pola miliona za slučaj dobrih igara 19-godišnjeg defanzivca.

A Jovanoviću se sve odmah svidjelo u Zenitu, pa je pristao na zaradu od 2,8 miliona eura ( dobio je više od traženih 500.000 po sezoni), uz klauzulu da će taj iznos biti udvostručen ukoliko se izbori za status prvotimca. To Jovanoviću ne bi trebalo da predstavlja problem, jer trener Zenita Andre Viljaš Boaš na raspolaganju ima svega trojicu centralnih bekova - Ezekijela Garaja, Luiša Neta i Nikolasa Lombertsa.

O dvojici posljednjih se već pola godine šuška da su na iuzlaznim vratima "Petrovskog".

Za Jovanovića je, osim Zenita, bio zainteresovan i Bordo, koji je izišao sa izdašnijom ponudom, ali su "žirondinci" zakasnili da mladog štopera registruju u januarskom porelaznom roku.

Bonus video: