Tribina „Old traforda“ dobija ime „Ser Bobi Čarlton“

„Imam mnogo divnih uspomena sa 'Teatra snova'. Kao igrač se sjećam golova i fenomenalnih saigrača. Kao direktor, vidio sam neke nevjerovatne mečeve i fudbalere. To je specijalno mjesto za mene“, rekao je Čarlton za sajt Junajteda
2 komentar(a)
Bobi Čarlton, Foto: Beta/AP
Bobi Čarlton, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 15.02.2016. 12:38h

Fudbal je imao većih i uspješnijih igrača, ali je rijetko ko za života dobio poštovanje kao ser Bobi Čarlton.

Englezi su od nekadašnjeg napadača Mančester junajteda stvorili božanstvo, a sada je dobio još jedno priznanje - južna tribina „Old traforda“ će dobiti ime po njemu.

Svečanost će biti upriličena 2. aprila, pred utakmicu sa Evertonom.

„Ovo je velika čast. Moja porodica i ja smo ponosni što je klub odlučio da južnu tribinu nazove po meni. Mančester junajted je veoma značajan dio mog života, imam mnogo divnih uspomena sa 'Teatra snova'. Kao igrač se sjećam golova i fenomenalnih saigrača. Kao direktor, vidio sam neke nevjerovatne mečeve i fudbalere. To je specijalno mjesto za mene“, rekao je Čarlton za sajt Junajteda.

Legendarni centarfor je odigrao 758 mečeva za „crvene đavole“ (nadmašio ga je Rajan Gigs) i drži klupski rekord sa 249 golova. Osvojio je tri titule prvaka Engleske i Kup šampiona 1968.

Bio je i svjetski šampion sa Engleskom 1966. godine, a njegove rekorde od 106 utakmica i 49 pogodaka u dresu Gordog Albiona je nedavno oborio Vejn Runi.

Bonus video: