Real surovo kaznio sve promašaje Baskijaca, Valensija konačno

Valensija je konačno prekinula niz bez pobjede u Primeri i izbjegla izjednačavanje negativnog klupskog rekorda iz 1986. godine - poslije 12 sušnih kola, "slijepi miševi" su savladali Espanjol sa 2:1
0 komentar(a)
Hames Rodriges, Foto: Reuters
Hames Rodriges, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.02.2016. 21:36h

Real Madrid je nastavio s pobjedama pod komandom Zinedina Zidana (u šest mečeva ima pet trijumfa i remi), ali je Atletik Bilbao upozorio "merengese" da sve nije tako idealno kao što govore rezultati.

U Madridu je bilo 4:2, ali nakon što su Baskijci u prvom poluvremenu kod rezultata 1:1 promašili tri velike šanse. U sva tri navrata promašio je najbolji igrač Atletika - Aric Aduriz.

I kako to obično biva, velikan je morao da kazni rivala, a uradio je to u samom finišu prvog poluvremena - prvo je Hames Rodriges u 37. vratio prednost Realu, a Toni Kros u 45. napravbio razliku koja je do kraja bila nedostižna.

"Da smo sačuvali 1:1 do poluvremena sve bi bilo moguće. Primili smo dva gola u momentima kada smo bili i najopasniji pred golom Reala", kazao je Eraso, strijelac prvog gola za goste.

Ronaldo je u nastavku drugim pogotkom na utakmici otklonio sve dileme, a sve što je hrabri Atletik uradio do kraja bilo je da preko Elustonda postavi konačan rezultat.

"Imali smo grešaka, i njih moramo da svedemo na minimum, jer nije moguće uvijek imati posjed lopte i napadati. Neophodno je i da se branimo. Zadovoljan sam kako smo to uradili protiv veoma dobre ekipe Atletika", rekao je Zidan.

Real je tako makar na 24 časa preuzeo drugo mjesto od gradskog rivala Atletika, koji sjutra gostuje u predgrađu Madrida ekipi Hetafea.

"Kraljevski klub" je na bod manje od Barselone, koja ima dvije utakmice manje.

Viljareal je golom Roberta Soldada u 18. minutu savladao Malagu na "Madrigalu".

Valensija je konačno prekinula niz bez pobjede u Primeri i izbjegla izjednačavanje negativnog klupskog rekorda iz 1986. godine - poslije 12 sušnih kola, "slijepi miševi" su savladali Espanjol sa 2:1.

Gosti su poveli na "Mestalji" preko Oskara Duartea, a preokret su donijeli Alvaro Negredo i Denis Čerišev.

Rezultati

Real Madrid - Atletik B. 4:2

Ronaldo 3, 87, Rodriges 37, Kros 45 - Eraso 10, Elustondo 90.

Viljareal - Malaga 1:0

Soldado 18.

Valensija - Espanjol 2:1

Soldado 70, Čerišev 76 - Duarte 52.

U toku

Deportivo - Betis 22.05

Nedjelja

Sosijedad - Granada 12.00

Sevilja - Las Palmas 16.00

Eibar - Levante 18.15

Hetafe - Atletiko M. 18.15

Barselona - Selta 20.30

Petak

Sporting H. - Rajo 2:2

Bonus video: