Postaje li Kina "obećana zemlja": Ramireš potpisao za Đangsu

Žervinjo je iz Rome prešao u Hebej Čajna Forčn, Gvuarin je napustio Inter i pojačao Šangaj Šenhua, a danas je njihovim stopama pošao Brazilac Ramireš, doskorašnji vezista Čelsija, koji je pojačao Đangsu.
0 komentar(a)
Ramires, Foto: Www.soccer-infos.com
Ramires, Foto: Www.soccer-infos.com
Ažurirano: 27.01.2016. 19:37h

Kina je na dobrom putu da postane obećana fudbalska zemlja nakon što je treći fudbaler u samo dva dana ostvario basnoslovni transfer iz Evrope u najmnogoljudniju zemlju na svijetu.

Žervinjo je iz Rome prešao u Hebej Čajna Forčn, Gvuarin je napustio Inter i pojačao Šangaj Šenhua, a danas je njihovim stopama pošao Brazilac Ramireš, doskorašnji vezista Čelsija, koji je pojačao Đangsu, nekadašnji tim Dejana Damjanovića.

Vrijednost transfera posebno upada u oči - tim iz Nanjinga, koji predvodi nekadašnji Čelsijev bek Dan Petresku, platio je šampionu Engleske čak 30 miliona eura!

Ramireš (28) je oktobra prošle godine potpisao novi, četvorogodišnji ugovor, ali je od tada nije igrao puno, očigledno da nije po ukusu novog trenera "plavaca" Gusa Hidinka.

Prelazak u Kinu odgovora i njemu, i Čelsiju, posebno sa finansijskog apsekta...

I ostali transferi iz Evrope u Kinu su basnosklovni - Žervinjo je stigao za 18, a Guarin za 14 miliona eura! Sve igrači u najboljim fudbalskim godinama...

Mijenja li se svjetska fudbalska mapa?

Bonus video: