Runi donio pobjedu Junajtedu na "Enfildu", Arsenal remizirao sa Stoukom

0 komentar(a)
Vejn Runi, Foto: Reuters
Vejn Runi, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.01.2016. 18:23h

Drugi remi zaredom Arsenala je dovoljan da se vrati na prvo mjesto zbog gol-razlike, ali je još jedan korak unazad "tobdžija" u šampionskoj trci.

Londonski tim je igrao bez golova protiv Stouka na "Britaniji", pa je na vrhu velika gužva tri tima - Arsenal i Lester imaju po 44 boda, Mančester siti 43, a nije daleko ni Totenhem (37).

Svima je jasno koliko je teško velikim timovima da pobijede Stouk na gostovanju, a Arsenalu to kroz sve ove godine ide nekako najteže. Pogotovo što večeras u timu nije bilo Mesuta Ozila, kao ni odranije povrijeđenog Aleksisa Sančesa.

"Falilo nam je kreativnosti protiv veoma agresivnog protivnika. Nakon svega što smo znali da prođemo na ovom stadionu, mogu da kažem da je ovaj remi i pozitivan rezultat", rekao je Arsen Venger.

A Mančester junajted je osvojio "Enfild roud", iako je uglavnom bio u podređenom položaju protiv Liverpula.

Na kraju je presudio gol Vejna Runija u 79. minutu, nakon što je Maruan Felaini pogodio prečku poslije kornera Huana Mate.

Runiju je ovo 176. pogodak za tim sa "Old traforda", čime je postao igrač sa najviše pogodaka u dresu jednog kluba ikada.

Jirgen Klop je bio razočaran kao nikada ranije od kada je stigao u Liverpul, jer je njegov tim propustio nekoliko velikih šansi da povede. Najbolje prilike za "redse" promašili su Roberto Firmino i Džordan Henderson...

"Ovo je frustrirajuće. Nismo iskoristili svoje šanse, a Junajted ih i nije imao mnogo. Primili smo gol iz prekida koji smo morali da branimo. Stvorili smo mnogo pred golom Junajteda, ali nismo dali gol i razočarani smo. Bilo je dosta dobrih stvari u našoj igri, ali nikada nije dobro kada izgubite derbi protiv velikog rivala", kazao je Klop.

Luj van Gal je veličao Runija.

"Svi znamo da je igrao za Everton i da je sada igrač Junajteda. Zbog svega toga je prirodno da mu golovi protiv Liverpula mnogo znače. Pobijedili smo "redse" dva puta zaredom, to je sjajno, nadam se da će to značiti i igračima i navijačima. Naš cilj? Da pobijedimo što više utakmica do kraja i da budemo među tri najbolje ekipe", poručio je Van Gal.

Rezultati

Liverpul - Mančester j. 0:1 (Runi 79)

Stouk - Arsenal 0:0

Ponedjeljak

Svonsi - Votford 21.00

Subota

Čelsi - Everton 3:3

Mančester siti - Kristal Palas 4:0

Njukasl - Vest Hem 2:1

Totenhem - Sanderlend 4:1

Bornmut - Norič 3:0

Sautempton - VBA 3:0

Aston Vila - Lester 1:1

Tabela

Bonus video: