Juve furiozan, Spaleti krenuo remijem, Milan bolji od Fiorentine

0 komentar(a)
Dibala, Foto: Beta-AP
Dibala, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 17.01.2016. 21:55h

Aktuelni prvak se ne odriče titule! Juventus je furioznom igrom u Udinama do poluvremena riješio pitanje pobjednika, uprkos podatku da je trener Stare dame odmarao na klupi sjajnog vezistu Pola Pogbu.

Junak pobjede Juventusa je Paolo Dibala, koji je dva puta pogodio i isto tolliko puta asistirao. Juventus je sada na drugom mjestu sa samoi dva boda ispod vodećeg Napolija.

A povratak Lućana Spaletija nije donio ništa novo Romi. "Vučica" je opet remizirala i to na Olimpiku sa Veronom. Uzalud su igrači Rome stvarali šanse, jer su nastavili da promašuju. Nakon sjajnog vodećeg gola Naingolana nakon fantastičnog dodavanja De Rosija, Roma je u nastavku promašila sijaset sjajnih prilika, a kazna je stigla sa penala koji je realizovao Pacini.

Lacio je u Bolonji gubio 2:0, ali je u nastavku bio blizu preokretu, dok je Karpi pobjedom nad Sampdorijom potvrdio sjajnu formu. Sampa je u prvom dijelu sezone razbila Karpi, novajliju u Seriji A, koji je očito naučio kako da igra u društvu najbolljih timova u Italiji.

Milan je pobijedio Fiorentinu kod kuće - derbi su riješili Karlos Baka u 4. i Kevin-Prins Boateng u 88. minutu.

Đenova je drugom uzastopnom pobjedom, i što je važnije sjajnom igrom pokazala da je izišla iz krize. Žrtva razigranioh izabranika Gasperinija bio je Palermo, koji je primio "petardu" u Đenovi.

Goste je načeo Suso već u uvodnim minutima duela, a sve je za Đenovu bilo lakše nakon isključenja slovenačkog internacionalca Siniše Anđelkovića u 65. minutu.

Đenova je pretekla Palermo za bod, i sada se sa 22 poena primakla sredini tabele.

Rezultati 20. kola

Milan - Fiorentina 2:0

Baka 4, Boateng 88.

Đenova - Palermo 4:0

Suso 4, Pavoleti 71, 88, Rinkon 75.

Kjevo - Empoli 1:1

Paloski 7 - Toneli 47.

Roma - Verona 1:1

Naingolan 41 - Pacini (penal) 61.

Udineze - Juventus 0:4

Dibala 15, (penal) 26, Kedira 18, Aleks Sandro 42.

Bolonja - Lacio 2:2

Đakerini 2, Destro 18 - Kandreva (penal) 71, Lulić 77.

Karpi - Sampdorija 2:1

Lolo 27, Mbakogu (penal) 55 - Korea 33.

Subota

Napoli - Sasuolo 3:1

Atalanta - Inter 1:1

Torino - Frozinone 4:2

Bonus video: