Preko 500 dječaka i djevojčica na zimskom turniru "Dadex" 2016

Na 1. zimskom turniru "Dadex 2016" takmiče 22 kluba sa čak 43 ekipe, u uzrastima od osam, devet i deset godina
0 komentar(a)
FK Dadex, Foto: Zoran Đurić
FK Dadex, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 15.01.2016. 14:34h

Podgoričko naselje Masline centar je fubalskih zbivanja tokom zimskog školskog raspusta, jer se na 1. zimskom turniru "Dadex 2016" takmiče 22 kluba sa čak 43 ekipe. Oko 500 dječaka i djevojčica razdragano će juriti za loptom tokom devet dana turnira.

Trener FK Dadex, Željko Tomić, naglasio je da su se prijavili klubovi iz Podgorice, Nikšića, Danilovgrada, Zete i Tuzi, a da će 24. januara po tri najbolje ekipe iz godišta 2005. 2006. i 2007. dobiti pehare i nagrade.

"Turnir je počeo danas na terenu FK Dadex i trajaće do 24. januara. FK Dadex po prvi put organizuje ovaj turnir, koji je zimski, a isto ćemo raditi i tokom ljetnjeg raspusta. Samo, na narednim turnirima imamo ambiciju da učestvuju i ekipe iz inostranstva i sigurno je da ćemo turnire tradicionalno organizovati", kazao je Tomić.

A u svih devet dana turnira utakmice će počinjati u devet sati, neprekidno do 17.30 časova.

"U ovim uzrastima od osam do deset godina u istim ekipama nastupaju dječaci i djevojčice, a osim boljeg upoznavanja i druženja, polaznici iz 22 kluba će moći kroz utakmice da dodatno napreduju. Pokrenuli smo ovu akciju baš iz tog razloga, jer tokom raspusta nema dovoljno aktivnosti a i pauza je u Đetić ligi. Dječaci i djevojčice, međutim, vole da se druže sa loptom i nadmeću, pa kroz ovaj turnir, koji će, ponavljam, biti tradicionalan, za to imaju priliku. A ni učešće nije skupo, jer je kotizacija po ekipi svega 10 eura, zbog plaćanja sudija i delegata. Mi kao organizatori potrudili smo se da tokom cijelog takmičarskog dana djeci ne nedostaje vode i sokova, a uz pomoć sponzora obezbijedićemo i nagrade za najbolje na kraju prvog zimskog turnira", zaključio je Tomić.

Bonus video: