Nikola Krstović - počeo kao golman, sad je napast za golmane

Crnogorski “bombarder” Nikola Krstović danas počinje još jedne pripreme sa ekipom Zete - pitanje je, međutim, da li će ih završiti kao igrač tima sa Trešnjice
1127 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Krstović, Foto: Savo Prelević
Nikola Krstović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.01.2019. 14:25h

Nikola Krstović ima 18 godina, a već treću sezonu je jedan od glavnih aktera crnogorske klupske fudbalske scene.

Jedan od rijetkih mladića koji su posljednjih godina sa terena CFL skrenuli pažnju klubova iz zapadne Evrope. Debitovao je sa 16 godina i 18 dana, a već je odigrao 76 mečeva u prvoligaškoj konkurenciji, postigao 25 golova. A počeo je - kao golman.

- Sa osam godina sam počeo da treniram. Krenuo sam od pozicije golmana, i to sam dobro branio - imam neke pehare sa turnira. Ubrzo sam se prebacio na mjesto odbrambenog igrača, a zatim i napadača. Tako je krenula priča - kazao je Krstović za “Fer Igru”, magazin Sindikata profesionalnih fudbalera Crne Gore.

On je klasični golgeter, ali nije samo igrač šesnaesterca. To se posebno vidjelo ove sezone, kada je Zeta, najmlađa ekipa u ligi, igrala, po gotovo opštem mišljenju i najbolji fudbal.

- Trebalo mi je malo vremena da se naviknem na prvoligaško takmičenje. Sve je bilo drugačije u odnosu na omladinsku konkurenciju, individualni kvalitet ne dolazi lako do izražaja. Mislim da sam dobro prošao proces prilagođavanja - istakao je Krstović.

To je čak i preskromno rečeno za mladića koji je za kratko vrijeme stekao reputaciju jednog od najboljih fudbalera domaćeg šampionata, i koji je 2017. godine, u anketi FSCG zauzeo treće mjesto na listi najboljih igrača u Crnoj Gori, a našao se u idealnom timu sezone, u glasanju koje je organizovao SPFCG. U 2018. izabran je i među tri najperspektivnija crnogorska fudbalera. Iako svjestan talenta, ističe da je najvažniji predan i kvalitetan rad…

- Svjestan sam da bez treniranja i odricanja ne mogu postići ništa. U periodu kada treniram slabije, odmah osjetim da mi nešto nedostaje. Rad je postao sastavni dio mog života - ističe Krstović.

O njemu se piše i priča van granica Crne Gore. Mediji su javljali o interesovanju Partizana, zatim Anderlehta, nedavno Palerma i Udinezea… Još jedne pripreme Krstović će, međutim, početi kao fudbaler Zete, danas se pojavio na prozivci koju je izvršio trener Dragoljub Đuretić. Pitanje je, međutim, da li će ih i završiti kao fudbaler tima sa Trešnjice, jer transfer može da se realizuje svaki dan...

- Strpljiv sam, ali naravno da želim da se oprobam u jačoj ligi. Želim da napravim korak naprijed, a kada će to biti - vidjećemo. Ambiciozan sam i mislim da je to veoma pozitivna osobina - ne žuri Krstović.

Već sa 17 godina je debitovao za mladu reprezentaciju Crne Gore, biće jedan od aduta Miodraga Vukotića, novog selektora mladih, u narednom ciklusu, a jedan od njegovih najvećih ciljeva je dres seniorskog nacionalnog tima…

- Slagao bih kada bih rekao da se ne nadam da ću u bliskoj budućnosti dobiti poziv na širi spisak. Za mene je reprezentacija sve. Igrati za svoju zemlju je velika čast. Sanjam da jednog dana igram za naš prvi tim - zaključio je Krstović.

Idoli Levandovski i Ibrahimović

Kao i svaki dječak koji se ozbiljno bavi fudbalom, i Nikola Krstović ima idole sa najveće scene. A kao klasična devetka, njegov izbor je logičan.

- To su Zlatan Ibrahimović i Robert Levandovski. Obožavam njihov stil igre i divim se njihovoj lakoći postizanja golova.

Ni Ibra, ni Levandovski, međutim, ne igraju u njegovom omiljenom klubu. Ibra je, doduše, nekada igrao...

- Navijam za Barselonu - otkrio je Krstović.

Bonus video: