Garsija pred otkazom, Spaleti prvi favorit da ga naslijedi

Spaleti, međutim, nije jedini kandidat. Na listi mogućih nasljednika Garsije su i južnoamerički treneri, Čileanac Horhe Sampaoli, Argentinac Marsejlo Bjelsa i Brazilac Leonardo.
3 komentar(a)
Rudi Garsija, Foto: Reuters
Rudi Garsija, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.01.2016. 09:05h

Roma bi već danas mogla da smijeni trenera Luisa Garsiju i na njegovo mjesto postavi Lućana Spaletija, stratega "vučice" iz ere Mirka Vučinića (2005 - 2009).

Spaleti, međutim, nije jedini kandidat. Na listi mogućih nasljednika Garsije su i južnoamerički treneri, Čileanac Horhe Sampaoli, Argentinac Marsejlo Bjelsa i Brazilac Leonardo.

Kako god, dani francuskog trenera u "vječnom gradu" očigledno su odbrojani. "Gazeta delo sport" dešavanja iz tabora rimskog kluba izvještava pod tipskim nadnaslovom - haos u Romi, dok "Korijere delo sport" situaciju prarti uživo, iz minuta u minut.

Rudi Garsija će biti smijenjen jer je od posljednjih 10 utakmica dobio samo jednu, što je nedopustivo za ekipu za koju se prije sezone vjerovalo da je možda i glavni favorit za titulu, ako ne prvi onda sigurno među dva ili tri najveća kandidata.

Užasna serija krenula je nakon trijumfa protiv Lacija u gradskom derbiju, 8. novembra prošle godine. "Vučica" je od tada pobijedila samo Đenovu (2:0). Eliminisana je Kupa Italije, od drugoligaša Specije, u Seriji A je čak pet puta remizirala (sa Bolonjom, Torinom, Napolijem, Kjevom i Milanom), a poražena je od Atalente u prvenstvu i Barselone u Ligu šampiona.

Prolaz u osminu finala LŠ, nakon teškog remija sa BATE Borisovom u posljednjem kolu, očigledno nije impresionirao upravu, ali ni navijače, koji već dva mjeseca zvižde nekadašnjem treneru Marka Baše u Lilu.

Čelnike rimskog kluba najviše nervira podatak što je Roma tek 5. na tabeli Serije A, iza Napolija, Juventusa, Intera i Fiorentine, a za vodećim Napolitancima kasni sedam bodova.

Roma je u prethodne dvije sezone bila jedini rival Juventusu u trci za titulu. Kada su Torinezi ljetos ostali bez nekoliko glavnih igrača, a Roma se dodatno pojačala, vjerovalo se da je tim iz glavnog grada spreman da napravi iskorak.

A na polovini prvenstva, osim Juventusa, ispred Rome su još tri tima...

Bonus video: