Zidan kao Gvardiola: Posjed je najbolja odbrana

"Najbolja odbrana je posjed lopte. Kada je izgubimo, želim da je što prije osvojimo, a onda da znamo gdje ćemo s njom. U suštini, imamo veliki kvalitet i zadovoljstvo je raditi sa ovim fudbalerima", zaključio je Zizu.
0 komentar(a)
Zidan, Foto: Beta-AP
Zidan, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 08.01.2016. 17:32h

Atletiko Madrid je lider Primere, Barselona je druga sa utakmicom manje, ali su svi pogledi ovih dana usmjereni ka trećeplasiranom - ka Real Madridu.

Zinedin Zidan, klupska legenda, jedan od najboljih evropskih fudbalera na prelazu u novi milenijum, sjutra će protiv Deportiva kod kuće debitovati kao trener „kraljevskog kluba”, ali i kao trener u elitnom fudbalu uopšte.

Zizu, doskorašnji trener Real Madrida B, naslijediće Rafu Benitesa, koji je smijenjen nakon što je slavio „samo” 11 puta u prvih 18 kola Primere.

"Mirno sam spavao i nisam nervozan. Spreman sam za posao koji me očekuje", poručio je 43-godišnji Francuz na konferenciji za novinare.

A kakav ga posao čeka, jasno mu je i prije prve utakmice. Lopta nije ni krenula sa centra, a po Zidanu već pucaju prve kritike. One za sada stižu izvan Španije - od poruke Otmafa Hicfelda da je „suludo dati debitantu Zidanu da vodi Real”, do nefudbalske opaske Rajmona Domeneka, bivšeg selektora Francuske, koji je u autobiografiji napisao da je Zidan „loš čovjek”.

"Domenek? Šta treba da odgovorim? On ima svoje mišljenje i stav, a istovremeno i zna šta ja mislim o njemu. Zato neću da komentarišem dalje, želim da se skoncentrišem na utakmicu".

Jedan od prvih zadataka trenera Zidana biće „gašenje poraža” u svlačionici Reala. Španski mediji su mjesecima pisali o sukobima i pobunama protiv bivšeg trenera. Najviše je šrkipalo na relaciji trener - najbolji igrač.

"Želim da vidim srećnog Ronalda. On nije na prodaju. On je duša tima. Kada me neko pita da li odlazi u PSŽ, samo se slatko nasmijem".

Zidan je otkrio i kakav želi Real.

"Najbolja odbrana je posjed lopte. Kada je izgubimo, želim da je što prije osvojimo, a onda da znamo gdje ćemo s njom. U suštini, imamo veliki kvalitet i zadovoljstvo je raditi sa ovim fudbalerima", zaključio je Zizu.

Španski mediji su ga nakon ove izjave odmah uporedili sa - Pepom Gvardiolom. Nekadašnji trener Barselone imao je sličan trenerski početak - vodio je B tim katalonskog giganta prije nego što je 2008. uskočio na klupu najboljeg tima Barse i odmah napravio revoluciju.

Bonus video: