Realu bod u Valensiji, Sorijano gura Viljareal ka Ligi šampiona

"Kraljevski klub" je osvojio samo bod na "Mestalji" protiv Valensije (2:2), kluba sa kojim je Benites za tri sezone dva puta bio prvak Španije i osvojio Kup UEFA
0 komentar(a)
Valensija, Foto: Reuters
Valensija, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.01.2016. 21:36h

Mukama za Rafu Benitesa nema kraja, možda će mu remi na stadionu na kojem se proslavio okončati karijeru u Real Madridu...

"Kraljevski klub" je osvojio samo bod na "Mestalji" protiv Valensije (2:2), kluba sa kojim je Benites za tri sezone dva puta bio prvak Španije i osvojio Kup UEFA.

Real je poveo golom Karima Benzeme u 16. minutu, ali je u 45. penal Pepe skrivio penal, a iskoristio ga je Dani Pareho.

Najtrofejniji svjetski klub je u 68. minutu ostao sa desetoricom na terenu zbog isključenja Matea Kovačića, ali je u 82. opet poveo preko Gareta Bejla.

Samo 72 sekunde kasnije, konačnih 2:2 je postavio Pako Alkaser.

"Slijepi miševi" su mogli do preokreta, ali je Alvaro Negredo promašio ono što nije smio, pošto je bio sam ispred Kejlora Navasa, ali je pogodio pravo u njega.

Real sada ima 37 bodova, četiri manje od gradskog rivala Atletika i dva od Barselone, koja ima meč manje, a samo jedan više od Viljareala.

"Žuta podmornica" je do pete uzastopne pobjede u Primeri stigla u petom minutu sudijske nadoknade, kada je kapiten Bruno Sorijano postigao gol iz penala za trijumf nad Deportivom u La Kornuji (2:1).

Prvi vikend 2016. bio je užasan za seviljske klubove - Eibar je na “Benito Viljamarinu” ponizio domaći Betis (4:0), a Sevilja je u Granadi izgubila od tima koji je do danas bio u zoni ispadanja (2:1).

Simpatični baskijski klub je opstao u Primeri samo zbog dugova Elćea, koji je izbačen u Segundu. Zbog toga se Eibar ove sezone trudi da svima dokaže da mu je mjesto u eliti i to radi fenomenalno.

U Sevilji su domaći imali veći posjed lopte, više šuteva, ali su gosti bili nevjerovatni u završnici - od pet šuteva u okvir gola, samo jedan nije završio u mreži Antonija Adana. Strijelci su bili Kapa, Keko, Adrijan i Baston.

Dvostruki uzastopni osvajač Lige Evrope je u Granadi gubio 2:0, da bi Vitolo u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena smanjio.

Tim Unaija Emerija je pokušao da dođe makar do boda, ali je dvije sjajne šanse propustio Hose Antonio Rejes, a jednu Kevin Gameiro.

Atletik Bilbao je dva puta vodio na "San Mamesu", ali je Las Palmas iščupao bod (2:2).

U prvom meču dana, Rajo Valjekano i Real Sosijedad su podijelili bodove (2:2).

Rezultati

Valensija - Real Madrid 2:2

Pareho penal 45+1, Alkaser 83 - Benzema 17, Bejl 82.

Granada - Sevilja 2:1

Sakses 17, Penaranda 37 - Vitolo 45+1.

Betis - Eibar 0:4

Kapa 3, Keko 17, Adrijan 71, Baston 82.

Rajo Valjekano - Real Sosijedad 2:2

Ljorente 15, Hosabed 51 - Elustondo 27, Bruma 63.

Atletik Bilbao - Las Palmas 2:2

Aduriz 17, Vilijams 66 - Gomes 62, Tanausu 81.

La Korunja - Viljareal 1:2

Alberto 48 - Sorijano 36, 95. (penal)

Subota

Espanjol - Barselona 0:0

Atletiko Madrid - Levante 1:0

Malaga - Selta 2:0

Ponedjeljak

Sporting Hihon - Hetafe 20.30

Bonus video: