Atletiko preuzeo prvo mjesto, Barsi samo remi u gradskom derbiju

0 komentar(a)
Tomas Parti, Foto: Reuters
Tomas Parti, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.01.2016. 23:14h

Atletiko je lider Primere! Izabranici Dijega Simeonea su na svom terenu uspjeli da u finišu slome žestok otpor Levantea.

Presudio je gol Tomasa Partija, koji se na dodavanje Gabija stuštio kroz četvoricu defanzivaca i uz malo sreće igrač iz Gane uspio je da postigne prvi gol u dresu „kolćonerosa”. I to u četvrtom nastupu, nakon što je u prethodnom kolu asistirao Anhelu Koreji za pobjedu nad Rajo Valjekanom.

U ekipi Atletika svih 90 minuta odigrao je crnogorski reprezentativac Stefan Savić, koji je u prvom poluvremenu pogodio prečku i bio jedan od najboljih aktera.

A niz od sedam gradskih derbija u kojima Espanjol protiv Barselone nije osvojio ni bod prekinut je danas.

Aktuelni prvak, Barselona, nije pronašla put do mreže manjeg gradskog kluba, nakon što je odigrala jednu od slabijih utakmica u sezoni.

S druge strane, Espanjol je požrtvovanom igrom obradovao navijače remijem protiv najljućeg rivala, koji je za razliku od domaćina usmjeren ka otcjepljenju Katalonije od Španije. Espanjol je prvi ove sezone u Primeri uspio da zaustavi fantastični napad Barselone, koja nije postigla gol. Barsa ove sezone još samo u meču Kupa kralja 28. oktobra protiv Viljanovensea nije postigla gol.

Mesi i drugovi sada sa utakmicom manje imaju dva boda manje od Atletika. Barselona ima zaostali duel protiv Sportinga iz Hihona zbog učešća na Svjetskom klupskom prvenstvu.

"Espanjol je odigrao odlično. Očekivao sam da naš rival da maksimum na terenu i na kraju je utakmica završena pravednim ishodom, mada smo mi promašili šanse. I nemamo razloga da smatramo da su igrači Espanjola igrali grubo. Fudbal je igra sa kontaktom, a sudija je taj koji ocjenjuje njihovu žestinu", kazao je Luis Enrike, trener Barselone.

Rezultati

Espanjol - Barselona 0:0

Atletiko Madrid - Levante 1:0 (Parti 81)

Malaga - Selta 2:0 (Čarls 8, Albentosa 26)

Nedjelja

Rajo - Sosijedad 12.00

Betis - Eibar 16.00

Granada - Sevilja 16.00

Atletik - Las Palmas 18.15

Deportivo - Viljareal 18.15

Valensija - Real Madrid 20.30

Ponedjeljak

Sporting Hihon - Hetafe

Bonus video: