Četvorka Barse na Mesijevoj 500. utakmici

Ronaldo promašio penal i postigao dva gola u pobjedi Reala nad imenjakom iz Sosijedada (3:1). Barselona večeras protiv Betisa u 500. meču Lea Mesija u dresu "blaugrane"
0 komentar(a)
Barselona, Foto: Reuters
Barselona, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.12.2015. 21:54h

Barselona je slavila sa 4:0 protiv Betisa u 500. nastupu u dresu "blaugrane" najveće ikone kluba, Lea Mesija.

Mesi je u 29. minutu izborio penal, koji je Nejmar poslao u stativu (Vesterman u pokušaju da odbije loptu postigao autogol), a u 33. pogodio mrežu nakon magične kombinacije sa Brazilcem.

Luis Suares je sa dva gola u nastavku potopio Andalužane.

Katalonci u 2016. godinu ulaze kao lideri, sa jednakim brojem bodova kao Atletiko, ali sa boljom gol-razlikom i utakmicom manje.

Real Madrid je pobjedom završio 2015. godinu, iako nije bilo lako kao što rezultat govori - 3:1 protiv Real Sosijedada, pred 69.896 gledalaca na "Santjago Bernabeuu".

Bilo je tu svega pomalo - i spornih sudijskih odluka, i sporadičnih zvižduka treneru Rafi Benitesu i pojedinim fudbalerima, i nervoze u igri... Zagustilo je početkom drugog poluvremena, kada je Bruma nakon asistencije Honatasa donio Baskijcima izjednačenje (1:1)

Real je morao da krene po novo vođstvo, ali uz još veći pritisak na leđima fudbalera, prije svega od sopstvenih navijača. Publika je u tim momentima zviždala svakom lošem potezu domaćih fudbalera, a gosti su se osjećali vrlo komotno na terenu prije nego što je Ronaldo u 67. minutu, majstorskim volej-udarcem lijevom nogom nakon kornera Marsela, prekratio muke "merengesa".

Rezervista Lukas je u finišu na pas Bejla postavio konačnih 3:1.

U prvom poluvremenu su, inače, dosuđena dva penala za Real, oba uz velike proteste fudbalera Sosijedada. Sve to samo 10 dana pošto su Rajo Valjekanu u gostima Realu isključena dva fudbalera, oba u prvom poluvremenu (10:2).

Ronaldo je prvi penal ispucao visoko preko gola, a drugi je pretvorio u pogodak.

I Real, doduše, ima razloga da se buni, jer se čini da izjednačujućem golu Sosijedada prethodio faul.

"Kraljevski klub" je bio na dobrom putu da ovom pobjedom uskoči na drugo mjesto, jer se Atletiko sve do finiša mučio na gostovanju Rajo Valjekanu, ali je onda golovima Koree i Grizmana u dva posljednja minuta utakmice stigao do važne pobjede.

Stefan Savić je presjedio na klupi, a "kolćonerosi" završili godinu na sjajnom drugom mjestu sa dva boda više od gradskog rivala.

Rezultati:

Real Madrid - Real Sosijedad 3:1

Ronaldo 42 (penal), 67, Lukas 86. - Bruma 49.

Levante - Malaga 0:1

Duda 78.

Rajo Valjekano - Atletiko Madrid 0:2

Korea 89, Grizman 90.

Sevilja - Espanjol 2:0

Imobile 16, Banega 41.

Eibar - Sporting Hihon 2:0

Keko 52, Baston 65.

Barselona - Betis 4:0

Vesterman (autogol) 29, Mesi 33, Suares 46, 83.

Selta - Atletik Bilbao 0:1

Garsija 71.

Hetafe - Deportivo 0:0

Las Palmas - Granada 4:1

Tanausu 32, Aruho 50, Vijera (penal) 80, Lomban (autogol) 90+2. - Penaranda 56.

Bonus video: