Venger: Na pravom smo putu, ali bez euforije

0 komentar(a)
Arsen Venger, Foto: Arsenal
Arsen Venger, Foto: Arsenal
Ažurirano: 26.12.2015. 08:22h

Trener Arsenala Arsen Venger ocijenio je da se njegova ekipa nalazi u boljoj poziciji nego prethodnih sezona, da je na dobrom putu, ali je istakao da se zbog toga ne sme podleći euforiji, jer još nije završena ni polusezona.

"Izgubili smo prvu utakmicu u sezoni od Vest Hema i nakon toga nismo mogli da znamo da ćemo na Božić biti na drugom mjestu na tabeli sa samo dva boda zaostatka za liderom. I prethodnih sezona smo često bili u vrhu, ali u današnjem fudbalu niko ne može da predvidi šta će se dešavati do kraja sezone", rekao je Venger, a prenosi goal.com.

"Baš iz tog razloga, što se ništa ne zna, ekipa u svaku utakmicu mora da ulazi sa istim duhom i sa istom željom za pobjedom", dodao je trener londonskog kluba.

Arsenal poslije 17 utakmica u Premijer ligi zauzima drugo mjesto sa 36 bodova, dva manje od lidera Lestera, a četiri više od trećeplasiranog Mančester sitija.

"Ako pogledamo unazad celu 2015. godinu, bili smo dosljedni i generalno smo imali veoma dobru godinu. U odbrani smo se stabilizovali, a u napadu smo pronašli rješenja protiv jakih ekipa. Izgleda da smo na pravom putu", rekao je Venger.

On je ocijenio da je dobro što je ekipa pod "pozitivnom pritiskom" i da to može da doprinese rezultatima ekipe.

Bonus video: