Trenevski: Fudbalski savez Crne Gore sve više podsjeća na Plemenski savez

Do suspenzije Trenevskog, klub iz Tuzi je osvojio 19 bodova iz 12 mečeva
51 pregleda 16 komentar(a)
Viktor Trenevski, Foto: Filip Roganović
Viktor Trenevski, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 25.12.2015. 10:26h

Dotadašnji trener Dečića Viktor Trenevski 28. oktobra kažnjen je sa šest mjeseci “zabrane obavljanja funkcija u crnogorskom fudbalu”, zbog toga što je, kako je navedeno, pružio netačne i nepotpune podatke u postupku licenciranja.

Nekadašnji makedonski reprezentativac žalio se na odluku, ali je, poslije dva mjeseca, žalba odbijena. To je bio i povod da se oglasi saopštenjem, u kome je kao moto stavljen navod iz Opšteg imovinskog zakonika za Knjaževinu Crnu Goru iz 1888. godine "Ko samo riječi zakonske znade, taj još zakona ne zna, dok mu ne shvati razum i smisao".

"Prvobitna odluka komisije je čista i za svaku pohvalu. Elem, zbog godišnjih odmora i nemogućnosti da mi Makedonski centar za edukaciju omogući da odradim praktični dio (vođenje jednog treninga) do početka prvenstva izdali su mi potvrdu, naravno na engleskom jeziku (zvanični jezik UEFE), o kompletno završenoj edukaciji od 260 sati sa svim diplomskim zadacima, prezentacijama, stažiranjima i naravno sa potvrdom o boravku u Nionu, koji sam obavio septembra 2014“ – stoji u saopštenju.

„Potvrdu sam dostavio upravi FK Dečić, a oni proslijedili komisiji. Sve jasno i časno uz napomenu da neću da pozajmljujem tuđe licence i da sam u slučaju negativnog odgovora spreman da sačekam ta dva mjeseca. Na svu sreću komisija je izdala licencu za ovu takmičarsku godinu i siguran sam da svojim ponašanjem i odnosom nisam iznevjerio njihovu odluku, a na to su se nadovezali i izvanredni rezultati FK Dečića na svim poljima fudbalske igre.“

Do suspenzije Trenevskog, klub iz Tuzi je osvojio 19 bodova iz 12 mečeva.

„Šta je navelo i koga da poslije dva mjeseca nauči engleski jezik i priloženu potvrdu protumači kao obmanu, zabludu, prevaru, falsifikat... me ne interesuje i to je najmanje što mogu da istrpim, ali obmanu i prevaru uz moje ime nikako. Pa, u Crnoj Gori sam“ – pojašnjava Trenevski.

„U međuvremenu sam, naravno, odradio taj trening kao i hiljade treninga prije toga i dobio karticu (UEFA PRO Licenca), a što je u ovom slučaju nebitno, ali ne mogu da se otmem utisku da je cijeli slučaj sveden na lični, odnosno regionalni nivo. Meni rok od jednog dana, Savezu od 2 mjeseca, meni tribine sa tri špijuna da ne upadnem slučajno u svlačionicu na poluvremenu, drugima megafoni, svinje... Na kraju su nam i krtice izorale teren. Savez po ovom pitanju sve vise podsjeća na Plemenski Savez, a ne na instituciju u okviru UEFE. Nema mi druge nego da uzmem babino prezime Bulatović ili jos bolje ženino Delibašic“.

„Šalu na stranu, živim i radim u "gradu kojeg volim" i neka se niko ne nađe uvrijeđenim bilo kojom riječju gore navedenom, ali da branim sebe to moram. Nadam se da ćemo sezonu bez obzira na sve zaključiti kako smo je i počeli, a jedno je sigurno, ovaj slučaj mi neće pokvariti sjajan utisak o svim subjektima u crnogorskom fudbalu od sudijske organizacije kojoj treba najveća podrška do kolega trenera, igrača, medija, a posebno starijih trenera sa kojima imam čast i zadovoljstvo uopšte sarađivati.“

Bonus video: