Trenevski : Ekipa sa identitetom

"Svi su očekivali pad, neki su govorili da je to slučajnost, drugi su sve pripisivali početničkoj euforiji. A pad nikako da dođe", kaže trener Viktor Trenevski , najzaslužniji za uspon Dečića
0 komentar(a)
Viktor Trenevski, Foto: Filip Roganović
Viktor Trenevski, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 15.12.2015. 08:26h

Polusezona Dečića može da se podijeli na dva dijela. Prvi, u kojem su Tuzani bili „kompletni”, i drugi u kojem su bili bez trenera, a potom i bez terena (suspenzije). Za oba dijela je, međutim, karakteristično da su igrali - dobar fudbal. Dečić je završio polusezonu na neočekivano visokom 5. mjestu sa 26 bodova, najviše na polusezoni otkada se takmiči u Telekom 1. CFL.

"Svi su očekivali pad, neki su govorili da je to slučajnost, drugi su sve pripisivali početničkoj euforiji. A pad nikako da dođe - kaže trener Viktor Trenevski , najzaslužniji za uspon Dečića. - Toliko smo bili napunjeni pozitivnom energijom i pozitivnim stvarima da ništa nije moglo da nas poremeti".

Trenevski nabrajanje kreće od fudbalera:

"Niko nije vjerovao u Savu Gardaševića, a kakvu je imao polusezonu.Vuljaj je postao omladinski reprezentativac i izdvojio se talentom, Krnić je takođe bio jedno od otkrovenja. Niko da se zapita kako je to Ljuljđuraj dao toliko golova. Golman Perović koji je u 28. godini napravio veliki napredak. Pa Lakićević, Adžović i svi ostali...

Od mnogo raspoloženih pojedinaca formirala se „opasna” ekipa.

"Bili smo ekipa koja je imala identitet. Krasio nas je karakter, disciplina - nijedna loša misao od strane fudbalera nije krenula ka sudijama, da ne govorim o drugim stvarima. Uz sve to, imali smo najbrojniju i najbolju publiku u ligi", ističe trener Dečića.

Bajka Tuzana nije prekinuta ni nekoliko kola prije kraja - FSCG je suspendovao Trenevskog na pola godine zbog problema oko licence, a nekoliko dana kasnije Tuzanima je suspendovan i teren (kao domaćini su igrali na Trešnjici).

"Što se tiče licence, žalba je predata, odgovor se čeka. Što se mene tiče, sve je čisto, sve je ispoštovano - nema prevara, nema laži", dodaje Trenevski.

Kako god se završi slučaj, Dečić više nije u istoj koži.

"Cijeli klub mora da se navikne da više nismo autsajderi. A to zahtijeva sasvim drugačiju kompoziciju i principe da kojima funkcioniše neki klub. Nadam se da će Dečić biti spreman na tu promjenu.

Bonus video: