Dortmund silovit, Augsburg šokirao Šalke u zaustavnom vremenu

Augsburg u nadoknadi savldao Šalke za deseti bod u četiri posljednja kola, blistao Dortmund
0 komentar(a)
Partizan Augsburg, Foto: Reuters
Partizan Augsburg, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.12.2015. 18:49h

Borusija Dortmund je vratila pet bodova zaostatka za liderom Bajernom, nakon što je sjajnom igrom slavila protiv Ajntrahta na "Vestfalenu". Iako su domaćini od starta napravili priitisak i stvarali šanse, ipak su poveli gosti. Sjajnu akciju krunisao je Aleksandar Majer rezantnim udarcem sa 19 metara.

Ipak, Jermenac Mhitarjan je brzo stavri vratio u egal na asistenciju Gabonca Pjer Emerik Obamejnaga, koji je u finišu poluvremena sa penala šutirao pored gola. Ipak, domaćin je znao da iskoristi isključenje srpskog internacionalca Slobodana Medojevića, da u nastavku napunu mrežu Ajntrahta. Obamejang je postigao 18. gol, a potom su precizni bili štoper Humels i Kolumbijac Ramos, koji je četiri minuta prije pogotka zamijenio Mhitarjana. Dortmund je trećeplasiranoj Herti odmakao na devet bodova.

Augsburg je golom u sudijskoj nadoknadi savladao Šalke i pbnjegao je iz zone ispadanja. Junak domaće publike bio je Brailac Francisko Kajubi, koji je bio precizan u drugom minutu nadoknade, a njegova ekipa je u posljednja četiri kola osvojila čak deset bodova.

Sve što je Šalke uspio da uradi je izjednačujući gol Kolašinca, ali je potom Augsburg bio taj koji je više želio trijumf. Zato je ekipa iz Gelzenkirhena propustila priliku da se primakne vrhu tabele.

Rezultati: Augsburg - Šalke 2:1 (Jong - Ho 34, Kajubi 90+2 - Kolašinac 70)

Borusija D. - Ajntraht 4:1 (Mhitarjan 24, Obamejang 57, Humels 61, Ramos 86 - Majer 6)

Subota:

Bajern - Ingolštat 2:0 (Levandovski 65, Lam 75)

Darmštat - Herta 0:4 (Ibišević 12, 50, Platenhart 26, Kalu 77)

Hofenhajm Hanover 1:0 (Šmit 30)

Verder - Keln 1:1 (Vestergard 4 - Svento 79)

Volfsburg - Hamburger 1:1 (Arnold 78 - Miler 21)

Bajer - Borusija M. 5:0 (Kisling 30, 66, Ćićarito 63, 75, 76)

Petak: Majnc - Štutgart 0:0.

Bonus video: