Bajern iskoristio greške Ingolštata, prvi poraz Šuberta

Bajern iskoristio greške odbrane Ingolštata da golovima u drugom poluvremenu dobije utakmicu, Menhengladbah prekinuo niz od deset duela bez poraza u ligi
1 komentar(a)
Robert Levandovski, Foto: Beta/AP
Robert Levandovski, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 12.12.2015. 19:48h

Aktuelni šampion i lider Bundeslige, Bajern, dugo se mučio da nađe put do gola Ingolštata. Poznat kao ekipa koja se odlično brani protiv favorita, Ingolštat je odolijevao na "Alijanc areni" sve do 65. minuta i kardinalne greške golmana Ramazana Ozkana, koji je nepotrebno istrčao a Robert Levandovski manirom iskusnog strijelca je prekinuo post u Bundesligi. Bio je to 15. gol Poljaka u 16. kolu najjače njemačke lige.

Grešci odbrane prethodio je i drugi gol, kojim se u strijelce upisao Filip Lam. Ingolštat nije bio bezopasan, naprotiv, ali je golman Bajerna Manuel Nojer dobio duel sa usamljenim Štefanom Leksom u 58. minutu. Bajern je upisao 14. pobjedu, pa je pobjegao Dortmundu na osam bodova, ali "milioneri" sjutra imaju priliku da se vrate na pet poena zaostatka.

Iako je u direktnom duelu eliminisao velikog Mančester junajteda iz Lige šampiona, Volfsburg nije mogao više od remija na svom terenu protiv Hamburgera, koji odlično igra na gostovanjima ove sezone.

U posljednejm duelu, derbiju na "Baj areni" doamći Bajer je nadigaro Borusiju iz Menhengladbaha. Blistali su trostruki strijelac, Meksikanac Ćićarito i Štefan Kisling koji je dao dva gola. Menhengladbah je tako prekinuo niz od deset utakmica bez poraza (8 pobjeda), od kada je ekipu preuzeo Andre Šubert.

Bajer se pobjedom primakao na svega dva boda od posljednje pozicije koja vodi u Ligu šampiona, a koju zauzima upravo Menhengladbah.

Rezultati:Bajern - Ingolštat 2:0 (Levandovski 65, Lam 75)

Darmštat - Herta 0:4 (Ibišević 12, 50, Platenhart 26, Kalu 77)

Hofenhajm Hanover 1:0 (Šmit 30)

Verder - Keln 1:1 (Vestergard 4 - Svento 79)

Volfsburg - Hamburger 1:1 (Arnold 78 - Miler 21)

Bajer - Borusija M. 5:0 (Kisling 30, 66, Ćićarito 63, 75, 76)

Nedjelja: Augsburg - Šalke (15.30 h), Borusija D. - Ajntraht (17.30)

Petak: Majnc - Štutgart 0:0.

Bonus video: