Van Gal na ivici žileta: Junajted mora da pobijedi u Volfsburgu

„Đavoli” večeras gostuju Volfsburgu i o plasmanu ne moraju da brinu jedino ako pobijede na „Folksvagen areni”. U raznim kombinacijama Junajted bi prošao i ako izgubi, ali u tom slučaju bi CSKA morao da pobijedi PSV u Ajndhovenu...
1 komentar(a)
Van Gal, Foto: Reuters
Van Gal, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.12.2015. 16:04h

Mančester junajted je remijem u posljednjem kolu protiv PSV-a „pristao” na kockanje do samog kraja, a eliminacija već u grupi Lige šampiona mogla bi da znači i oproštaj Luja van Gala od klupe velikana.

„Đavoli” večeras gostuju Volfsburgu i o plasmanu ne moraju da brinu jedino ako pobijede na „Folksvagen areni”. U raznim kombinacijama Junajted bi prošao i ako izgubi, ali u tom slučaju bi CSKA morao da pobijedi PSV u Ajndhovenu...

Tri tima u toj grupi B imaju realne šanse da se domognu nokaut faze, ali od svih bi najviše šokirala eliminacija engleskog giganta. Ipak, ne bi bila ni tolika senzacija ako se zna da je u prošlosti i mnogo jači Junajted, na čelu sa ser Aleksom Fergusonom, znao da ispadne u ovoj fazi takmičenja.

Van Gal: Ne mislimo na neuspjeh

"Ovaj meč nam je veoma važan za nastavak sezone. Svi znamo šta bi značila eliminacija u grupi, ali u ovom trenutku ne smijemo da razmišljamo o posljedicama ako ne uspijemo, već moramo da mislimo samo na uspjeh. Volfsburg je godinama unazad jedna od najboljih njemačkih ekipa, ali mi imamo svoj cilj kao i kvalitet", rekao je Van Gal.

Junajted je u prvom međusobnom duelu na „Old trafordu” slavio sa 2:1 (golovi Huana Mate i Krisa Smolinga), a protiv PSV-a je u prošlom kolu propustio priliku da trijumfom obezbijedi osminu finala.

"Grupa je takva da nijedan rezultat ne predstavlja iznenađenje", dodao je Van Gal.

Volfsburg je u boljoj poziciji - bitno je samo da ne izgubi i dočekaće proljeće u Ligi šampiona, prvi put u istoriji. A ako bi CSKA zaustavio PSV na „Filipsu” onda bi tim Ditera Hekinga imao prostora i za poraz protiv „crvenih đavola”.

"Ovo je velika prilika za nas da ispišemo klupsku istoriju", rekao je vezista Volfsburga Andre Širle.

Otvorenu situaciju ima i PSV koji s tri boda ide sigurno u osminu finala (prolazi i sa remijem ako Junajted izgubi). CSKA je ostao bez šansi, ali bi trijumfom mogao da se plasira u Ligu Evrope.

"Uradićemo sve da priredimo navijačima sjajnu noć. Znamo da nas pobjeda vodi u osminu finala, ali neophodno je da budemo pametni i da nas ne zavaraju svi problemi koje trenutno ima CSKA. Naravno, interesuje nas i šta će se dogoditi u Njemačkoj", istakao je trener PSV-a Filip Koku.

Derbi u Lisabonu - Benfika i Atletiko odlučuju o prvom mjestu

I to je to kada su u pitanju dileme oko plasmana u narednu rundu - u ostalim grupama koje se igraju večeras sve je jasno.

A zanimljivo će biti u grupi C. Sastaju se Benfika i Atletiko Madrid u direktnom okršaju za prvo mjesto.

Portugalcima i bod donosi plasman s liderske pozicije, dok „kolćonerosi” moraju da jure sva tri ako žele (makar malu) prednost prilikom žrijeba za osminu finala.

"Ispunili smo cilj plasmanom u nokaut fazu, ali naravno da želimo da budemo prvi u grupi", poručio je Benfikin Argentinac i dugogodišnja želja Atletika Niko Gaitan.

Benfika je slavila u Madridu u drugom kolu i ti bodovi su na kraju ključni za osminu finala.

"Pamtimo taj poraz. Sada je prilika za mali revanš", rekao je vezista Atletika Koke.

Preostala dva tima u grupi, Galatasaraj i Astana, imaju takođe planove za međunarodnu scenu - ali za Ligu Evrope. Turci pred duel u Istanbulu znaju da im Ligu Evrope donosi i remi...

Real je sigurno prvi, PSŽ drugi u grupi A, dok se u grupi D za pozicije bore Juventus i Mančester siti.

Juve gostuje Sevilji i bodom potvrđuje prvo mjesto, pa bi u tom slučaju bilo nebitno šta će „građani” uraditi protiv Borusije iz Menhengladbaha na „Etihadu”.

DANAS

GRUPA A

PSŽ - Šahtjor Real M. - Malme

GRUPA B

Volfsburg - Mančester j. PSV - CSKA M.

GRUPA C

Galatasaraj - Astana Benfika - Atletiko M.

GRUPA D

Mančester siti - Borusija M. Sevilja - Juventus

SRIJEDA

GRUPA E

Bajer - Barselona Roma - BATE

GRUPA F

Dinamo Z. - Bajern Olimpijakos - Arsenal

GRUPA G

Dinamo K. - Makabi TA Čelsi - Porto

GRUPA H

Valensija - Lion Gent - Zenit

Sve utakmice počinju u 20.45 časova.

Bonus video: