Murinjo: Felaini nije Maradona, Sančes povrijeđen, želim da se približimo vodećoj četvroci

"Potrebni su nam bodovi. Dobro je pa sada možemo da se fokusiramo samo na Premijer ligu"
0 komentar(a)
Žoze Murinjo, Foto: Reuters
Žoze Murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.11.2018. 15:53h

Čileanski vezista Aleksis Sančes, doživio je povredu mišića i jedno vrijeme biće van terena, saopštio je menadžer Mančester junajteda Žoze Murinjo na današnjoj konferenciji, uoči sjutrašnjeg meča sa Sautemptonom u Premijer ligi.

Britanski mediji prenose da će Čileanac van terena biti oko šest nedjelja.

"Doživeo je tešku povredu mišića. Nije još bio na pregledima, ali je dovoljno iskusan da zna koliki je problem. Način na koji sve dogodilo i njegov vrisak govore da će biti odsutan duže vrijeme. Nije laka povreda, koja može da se zaliječi za sedmicu ili deset dana", objašnjava Murinjo.

Prema prognozama, Čileanac će propustiti oko 10 prvenstvenih utakmica. Njegov povratak očekuje se 13. januara, kada Mančester u Londonu bude igrao protiv Totenhema.

Osim o Sančesu, Murinjo je na konferenciji govorio i o Davidu de Hei.

"Mančester Junajted želi samo najbolje igrače na svijetu. Uprava kluba želi da De Hea ostane. Menadžment želi isto, kao i igrač. Agent će mu prepustiti odluku. Osjećam da će se sve završiti kako treba",siguran je Portugalac.

De Hea je bio među najboljim igračima u duelu protiv Jang Bojsa u petom kolu Lige šampiona. Ipak, junak utakmice bio je Maruan Felaini, koji je postigao jedini pogodak.

"Dobija zasluge. Svi znaju da on nije Maradona, ali su isto tako svjesni šta sve može da pruži. Postigao je neke važne golove", kazao je Murinjo.

Na kraju, Murinjo je govorio i o duelu protiv Sautemptona.

"Potrebni su nam bodovi. Dobro je pa sada možemo da se fokusiramo samo na Premijer ligu. Želimo da popravimo poziciju na tabeli, da priđemo vodećem kvartetu. Međuti, bodove žele i naši rivali. Biće težak meč", zaključio je Murinjo.

Poslije 13 kola, Mančester junajted zauzima sedmo mjesto sa 21 bodom.

Bonus video: