Rudar u Nikšiću kao uvertira za PG derbi

0 komentar(a)
Rudar, Foto: Vijesti
Rudar, Foto: Vijesti
Ažurirano: 05.12.2015. 09:19h

Promjenjiva jesen kraj Bistrice biće zatvorena gostovanjem šampiona - Rudar će pokušati da prekine seriju od dva vezana neuspjeha, a Sutjeska da veže treću pobjedu, što joj još nije uspjelo ove sezone.

Sve to kao uvertira u podgorički derbi i derbi cijele jeseni - Mladost protiv Budućnosti, prvi sa drugim, u nedjelju u 13 sati.

Sutjeska se ne zadovoljava prosjekom

Sutjeska je maltene cijelu polusezonu tavorila u sredini tabele, tek je u posljednja dva kola nagovijestila borbu za Evropu.

"Želimo da nastavimo sa dobrim partijama, da produžimo pobjednički niz. Iako je rival težak, jedan od najtežih, cilj nam je novi trijumf. To je naša obaveza, igramo kod kuće", kazao je vezista Sutjeske Lazar Martinović.

Rudar je ove jeseni čak tri puta pobijedio Nikšićane - jednom u prvenstvu u Pljevljima i dva puta u Kupu.

"Bilo bi previše da četvrti put izgubimo od Rudara. Njihova forma je malo slabija nego na početku, ali to nas neće zavarati", zaključuje Martinović.

Trener Aleksandar Nedović ne računa na reprezentativnog golmana Vukašina Poleksića.

Šampion vraća samopouzdanje?

Sudeći po ovogodišnjem međusobnom bilansu, reklo bi se da je Rudar favorit u današnjem duelu. Sudeći, međutim, po trenutnoj formi dva rivala, biće vrlo teško opravdati taj epitet, iako je samo jedna opcija o kojoj Pljevljaci razmišljaju - kako osvojiti tri boda i ne dozvoliti Mladosti da ionako veliku prednost, dodatno poveća.

S druge strane, da bi se taj plan realizovao učinak na terenu mora biti neuporedivo konkretniji nego nedavno pod Goricom ili malo ranije sa Iskrom pod Golubinjom.

"Sutjeska igra bolje kako se bliži kraj jeseni, i sigurno će nas namučiti mnogo više nego u Kupu kada smo ih ubjedljivo savladali kraj Bistrice. Mi smo, opet, napravili nekoliko kikseva i dozvolili da čak izgubimo i drugu poziciju na tabeli. Ali, moramo gledati naprijed i pokušati da već danas, pozitivnim rezultatom, najavimo da nećemo tako lako i prije vremena predati titulu. Poštujemo Nikšićane, znamo da nas čeka težak i komplikovan posao, ali vjerujem da će naš kvalitet doći do izražaja i da ćemo se radovati trijumfu", kaže pomoćni trener Rudara, Vuko Bogavac.

Petrovac čeka Dečić

Još tri duela na programu su danas. Petrovac će protiv Dečića pod Malim brdom pokušati da prekine seriju od tri vezana poraza, iako gosti igraju sjajan fudbal.

"Želimo da konačno obradujemo navijače i na pravi način zaključimo ovu polusezonu. Rival je opasan, ali vjerujemo u sopstveni kvalitet", rekao je defanzivac Petrovca Demir Kajević.

Zeta protiv Grblja na praznoj Trešnjici (još jedan meč suspenzije) ima šansu da prekine seriju od tri vezana poraza i prvi put slavi sa Dejanom Vukićevićem u njegovom trećem izdanju na kormilu. Na Cetinju je derbi začelja, a pretposljednji Lovćen želi da prestigne 10. Iskru. Bokelj i Mornar igraju u nedjelju.

Parovi

Subota

PETROVAC - DEČIĆ (13) Sudija: Miloš Novović (Podgorica)

ZETA - GRBALJ (13) Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica)

LOVĆEN - ISKRA (13) Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

SUTJESKA - RUDAR (13) Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

Nedjelja

MLADOST - BUDUĆNOST (13) Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica)

BOKELJ - MORNAR (13) Sudija: Željko Radunović (Cetinje)

Bonus video: