DOK SE NE DOKAŽE DA LI JE KRIV

Benites pružio podršku Benzemi

1 komentar(a)
Karim Benzema i Rafael Benites, Foto: Beta/AP
Karim Benzema i Rafael Benites, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 12.02.2019. 11:38h

Trener Reala Rafael Benites pružio je danas podršku svom fudbaleru Karimu Benzemi, kog je ranije danas premijer Francuske Manuel Vals kritikovao i kazao da bi trebalo da bude izbačen iz reprezentacije ukoliko se dokaže da je kriv u aferi oko ukradenog intimnog video zapisa.

"Karim je sjajan čovjek i ja ga podržavam. Oduševljen sam i time kakav je fudbaler. Siguran sam da je on jedan od najbitnijih igrača u našem timu", rekao je Benites.

Premijer Francuske Manuel Vals ranije danas je za radio "Evropa 1" izjavio da bi Benzema trebalo da bude izbačen iz reprezentacije Francuske ukoliko bude proglašen krivim zbog ucjenjivanja saigrača iz nacionalne selekcije Matijea Valbuene u aferi oko ukradenog intimnog video zapisa.

"Benzema svojom igrom i kvalitetom koji posjeduje doprinosi kvalitetu ekipa. On omogućava svima oko sebe da budu još bolji na terenu. Još jednom ponavljam, Benzema ima podršku svih u Real Madridu", rekao je Benites.

Na pitanje novinara zašto Benzema na posljednje dvije utakmice Reala nije bio nosilac igre, Benites je rekao da je Benzema dugo bio povrijeđen i da je potrebno vrijeme da se vrati u formu.

"Tek je izašao iz povrede poslije dugog odsustva sa terena. Potrebno je vrijeme da povrati formu od ranije. Najbitnije u ovom trenutku je da se koncentriše na fudbal", rekao je Benites.

Francuski sud pokrenuo je 31. jula postupak protiv više osoba "za ucjenu i učešće u zločinačkom udruživanju u cilju pripremanja krivičnog djela".

Početkom novembra ;Benzema se predao policiji u Parizu zbog saslušanja i navodno priznao da je bio posrednik između Valbuene i jednog od ucjenjivača koji mu je prijatelj iz djetinjstva.

Vals: Ako je kriv, Benzemi nije mjesto u reprezentaciji

Premijer Francuske Manuel Vals izjavio je danas da napadač Reala Karim Benzema treba da bude iznačen iz nacionalnog tima, ukoliko se optužbe da je ucjenjivao kolegu Matijea Valbuenu ispostave kao tačne.

"Veliki sportista svojim ponašanjem treba da bude primjer djeci i mladima koji u njemu vide idola. Ukoliko to nije, a trebalo bi da važi i za Benzemu i sve druge, onda njemu nije mjesto u reprezentaciji", izjavio je Vals za radio Evropa 1.

Premijer je "slučaj Benzema" objasnio slikovito na primjeru njegovog kabineta.

"Ukoliko nekom od ministara bude suđeno, on će morati da napusti Vladu. Mora da se preuzme odgovornost i isti princip treba da važi u reprezentaciji", naveo je Vals.

Inače, jedna od mogućih kazni za Benzemu jeste zabrana prilaska Valbueni, što automatski znači da njih dvojica ne bi mogli da budu dio istog tima.

Selektor "trikolora" Didije Dešam ovu neprijatnu situaciju prošlog mjeseca, uoči prijateljskih mečeva protiv Nemačke i Engleske, riješio je tako što na spisak nije stavio ni Benzemu, ni Valbuenu, uprkos tome što su u pitanju standardni reprezentativci.

Preporučujemo za Vas