Bajern nezadrživ, "vukovi" plesali na "Folksvagen areni"

"Vukovi" nijesu imali milosti, pa su Verderu ubacili šest komada, Andre Šubert iuveo Menhengladbah u zonu Lige šampiona. Bajern je pregazio i Šalkea
0 komentar(a)
Arjen Roben, Foto: Reuters
Arjen Roben, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.11.2015. 19:49h

Bajern je neprikosnoven u Njemačkoj. Osjetio je to i Šalke na svom terenu, iako je domaća ekipa dugo uspijevala da izabranike Pepa Gvardiole spriječi da dođu u gol šansu. I vodeći gol Bajerna je više bio plod sreće, nego li sjajne akcije, ali je šut austrijskog reprezentativca Davida Alabe pogodio u petu nekog od defanzivaca Šalkea i u luku lopta je završila u mreži.

Uslijedila je sjajna akcija Liroja Sanea, koji je dodao do Maksa Majera i rezultat je osam minuta kasnije bio poravnat. Na šansu se potom čekalo čak 52 minuta, a onda je Arjen Roben sjajno probio odbranu i namjestio Matinesu da glavom pogodi. Otvorio se potom domaćin i Bajern jer lakše dolazio do gola, a u zaustavnom vremenu Tomas Miler je bio precizan.

Bajern nakon 13. kola ima čak 37 bodova!

Volfsburg je sjajnom partijom na "Folksvagen areni" do vrha napunio mrežu Verdera. "Vukovi" nijesu imali milosti, pa su Verderu ubacili šest komada. Volfsburg se ovom pobjedom učvrstio na trećem mjestu, ali i primakao se drugoplasiranom Dortmundu na pet bodova.

A Andre Šubert je debi u ulozi glavnog trenera Borusije Menhengladbah krunisao pobjedom, pa će nejgov tim makar na dan biti u zoni Lige šampiona. A Šubertov ritam, bilo kao privremenog ili sada glavnog trenera, jedino u Bundesligi prati Pep Gvardiola. Šubert je u osam kola od kada je Boirusiju preuzeo nakon pet poraza, osvojio 22 boda - sedam pobjeda i remi.

I Bajer je potvrdio ulogu favorita na "Komercbank areni" u Frankfurtu, zahvaljujujuići klasi Meksikanca Ćićarita, te nezaobilaznog Džalhanoglua.

Keln i Majnc su odigrali bez goolova, dok je "fenejraš" Augsburgtrazbio Štutgart na njegovoj "Mercedes Benc areni". Taj meč počeo je sa 15 minuta zakašnjenja zbog bezbjednosnih instrukcija.

Rezultati:

Borusija M. - Hanover 2:1 (Traore 34, Rafael 84 - Sobeh 65)

Ajntraht - Bajer 1:3 (Medojević 45 - Ćićarito 23, 39, Džalhanoglu 72)

Keln - Majnc 0:0

Štutgart - Augsburg 0:4 (Ezvajn 11, Baumgartl 17, Kalsen-Braker 36, Gu Ča Čol 54)

Volfsburg - Verder 6:0 (Galves (autogol) 11, Kruze 44, 87, Vijeirinja 56, Gilavogi 67, Dost 78)

Šalke - Bajern 1:3 (Majer 17 - Alaba 9, Martines 69, Miler 90+2)

Nedjelja: Herta - Hofenhajm (15.30 h), Ingolštat - Darmštat (17.30 h).

Petak: Hamburger - Borusija D. 3:1

Bonus video: