Kiks Borusije Dortmund u Hamburgu

Hamburger je nanio Dortmundu tek drugi poraz ove sezone u Bundesligi
0 komentar(a)
Pjer Emerik Obamejang, Foto: Reuters
Pjer Emerik Obamejang, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.11.2015. 22:04h

Borusija Dortmund je u 13. kolu Bundeslige doživjela drugi poraz. "Milionere" je nadigrao Hamburger, koji je iskoristio podatak da su brojni igrači rivala učestvovali u akcijama svojih selekcija.

Hamburger je bolje ušao u utakmicu, i već u 19. minutu je poveo golom sa penala koji je skrivio golman Burki. Lasoga je nebranjivo šutirao, a domaćin je nastavio u istom ritmu sve do 55. minuta i ubjedljivih 3:0.

Tek tad su se probudili izabranici Tomasa Tuhela, zagospodarili su terenom i stvarali brojne šanse, ali je Rene Adler činio čuda.

Sve do 86. minuta kada je Gabonac Pjer Emerik Obamejang uspio da zatrese njegovu mrežu nakon akcije Januzaja. Imao je Doirtmund još prilika, ali je Adler bravurozno u par navrata intervenisao.

Dortmund uprkos porazu čvrsto drži drugu poziciju sa 29 bodova, dok je Hamburger izjednačio skor - po pet pobjeda i poraza uz tri remija. Obamejang je prvi strijelac lige sa 15 golova, pe će napadač Bajerna Robert Levandovski (14 golova) morati da sjutra pogodi u Gelzenkirhenu.

Rezultati: Hamburger - Borusija D. 3:1 (Lasoga (penal) 19, Holtbi 41, Humels (autogol) 55 - Obamejang 86)

Subota: Borusija M. - Hanover, Ajntraht - Bajer, Keln - Majnc, Štutgart - Augsburg, Volfsburg - Verder (15.30 h). Šalke - Bajern (18.30 h).

Nedjelja: Herta - Hofenhajm (15.30 h), Ingolštat - Darmštat (17.30 h).

Bonus video: