Vukićević sada na najtežem zadatku

Zeta protiv Mornara, treći put sa Dejanom Vukićevićem kao trenerom. Mladost gost Petrovca, Rudar - Iskra, Bokelj - Budućnost
58 pregleda 0 komentar(a)
Dejo Vukićević, Foto: Savo Prelević
Dejo Vukićević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.11.2015. 08:44h

Povratak Dejana Vukićevića na klupu Zete obilježiće 15. kolo Telekom 1. CFL, prvo nakon reprezentativne pauze.

Vukićević, nekada najbolji crnogorski trener, šampion sa Zetom i Mogrenom, treći put će sjesti na klupu kluba iz Golubovaca, poslije epizode od 2004. do 2007. godine (SCG i CG liga), te još jedne u sezoni 2010/11.

Ovoga puta čeka ga vjerovatno i najteži zadatak, jer je Zeta ponovo u donjem dijelu tabele, nakon što se u prethodne tri sezone redovno borila za opstanak.

Početak sa Mornarom

Zadatak težak, ali možda i jednostavan početak - rival Golubovčana je Mornar, koji je u minulih 14 kola osvojio samo tri boda, još nema pobjedu i ubjedljivo je na začelju.

"Mnogo neplaniranih bodova izgubila je Zeta kod kuće ove sezone, ispucani su svi krediti. Objektivno, favoriti smo, ali ja želim da Zeta uvijek bude favorit kada igra kod kuće. Stalo nam je da se vratimo u pobjednički ritam, meni posebno, jer sam vezan za ovaj klub. Tri godine fizički nisam bio tu i nisu mi prijali loši rezultati. Sa druge strane, da su rezultati bili bolji klub vjerovatno ne bi imao potrebu da me angažuje, tako da smo svi na zajedničkom zadatku", kaže Vukićević.

Novom treneru Zete prija nešto lakši raspored do kraja polusezone - Zeta dočekuje Mornar i Grbalj, te gostuje Dečiću.

"Sigurno je da ćemo probati da do pauze osvojimo što više bodova, kako bismo napravili dobru zalihu za drugi dio sezone".

Mladost u Petrovcu

Zanimljivi dueli na vrhu tabele - Mladost je na teškom iskušenju u Petrovcu, što će pokušati da iskoristi Rudar koji ima lakši zadatak pod Golubinjom protiv Iskre.

"U sjajnoj smo seriji i nadam se da je neće usporiti dvonedjeljna pauza koja je iza nas. Nadam se da ćemo zadržati tenziju i ritam, te da ćemo slaviti na teškom gostovanju", kaže vezista Mladosti Mirko Raičević, čiji je tim u seriji od šest pobjeda.

Petrovac je jedan od samo dva tima (uz Zetu) koji je savladao Mladost ove sezone - u avgustu u Podgorici četa Milorada Malovrazića neočekivano je slavila sa 2:1.

"Nema smisla pričati o manama i vrlinama rivala. Tabela govori sve. Ipak, to ne znači da nismo dobro skenirali nihove slabosti", kazao je Malovrazić.

Iako je Iskra ove sezone samo dva puta izgubila u gostima, na sedam mečeva, u Rudaru računaju na sigurne bodove.

"Čestitke Iskri za dosadašnje rezultate, ali ipak mislim da smo kvalitetnija ekipa", kazao je kapiten Rudara Nedeljko Vlahović.

U Kotoru za 3. mjesto

Bokelj i Budućnost u Kotoru igraju direktan okršaj za treće mjesto. Podgoričani su u seriji od osam mečeva bez pobjede, već pet utakmica nisu primili gol, i ako se iz Kotora vrate „neokrznuti”, možda i do kraja polusezone zaprijete Rudaru i Mladosti (dva naredna rivala).

"Bokelj je iskusna i organizovana ekipa, ali mi smo konačno u dobrom ritmu i nadamo se pobjedi", kaže Janko Simović, defanzivac Budućnosti.

Kotorani imaju samo bod manje.

"Biće teško, ali vjerujem da imamo snage za još jednu pobjedu", riječi su trenera Slobodana Draškovića.

Parovi

BOKELJ - BUDUĆNOST (13 sati) Sudija: Miloš Novović (Podgorica)

ZETA - MORNAR (13) Sudija: Vladan Kojović (Podgorica)

LOVĆEN - DEČIĆ (13) Sudija: Radoje Pajović (Podgorica)

SUTJESKA - GRBALJ (13) Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

RUDAR - ISKRA (13) Sudija: Milovan Milačić (Podgorica)

PETROVAC - MLADOST (17) Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica)

Bonus video: