Aguero je "građanin" broj jedan, Ter Štegen kao hobotnica

Kun je došao do brojke od 160 pogodaka, a u trijumfu nad Čelsijem (6:0) iza sebe je ostavio Tomija Džonsona i Erika Bruka, koji su protivničke mreže tresli po 158 puta
409 pregleda 0 komentar(a)
Serhio Aguero, Foto: Reuters
Serhio Aguero, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.02.2019. 16:50h

Serhio Aguero je odavno postao legenda Mančester sitija, a u nedjelju je taj status još jednom potvrdio.

Upisao je drugi het-trik u sedam dana, to mu je ukupno 11. u karijeri u Premijer ligi (izjednačio se sa Alanom Širerom), a istovremeno je i postao prvi strijelac "građana" u istoriji kada su u pitanju prvenstveni mečevi.

Kun je, naime, došao do brojke od 160 pogodaka, a u trijumfu nad Čelsijem (6:0) iza sebe je ostavio Tomija Džonsona i Erika Bruka, koji su protivničke mreže tresli po 158 puta.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend.

Ljoris (Totenhem) - sve bi na "Vembliju" vjerovatno bilo drugačije da francuski golman kod vođstva od 1:0 nije odbranio penal napadaču Lestera Džejmiju Vardiju.

Ter Štegen (Barselona) - čudesni refleks u stilu rukometnog golmana ga u ovom momentu čini možda i najboljim čuvarom mreže u Evropi. Sačuvao je remi Barsi na gostovanju u Baskiji.

ODBRANA

Kolarov (Roma) - rat sa navijačima Rome i dalje traje, ali Kolarov želi da na terenu vrati povjerenje ultrasa. Partija protiv Kjeva je bila gotovo perfektna.

Hintereger (Ajntraht) - nema Ajntraht samo paklen napad, već i sigurnu posljednju liniju. Odbranom je na gostovanju Lajpcigu gospodario 26-godišnji Austrijanac.

Sančes (Totenhem) - njegov gol u finišu prvog poluvremena je najavio trijumf Sparsa protiv Lestera.

SREDINA

Sterling (Mančester siti) - kada Sterling ubaci u petu brzinu, gotovo da ne postoji bek koji može da ga uhvati. Poigravao se sa Čelsijevim Cezarom Acpilikuetom, kasnije i Antonijom Ridigerom, stigao je i da postigne dva gola, iznudi penal...

Modrić (Real Madrid) - sve bolje igre i rezultati Reala su se savršeno poklopili sa Modrićevom formom, koja je posljednja dva mjeseca na prepoznatljivom nivou. Hrvat je dirigovao sredinom u madridskom derbiju...,

Kazemiro (Real Madrid) -..., a Kazemiro radio ono što najbolje zna - kidao protivničke napade. Brazilac je i dao prvi gol na "Vanda Metropolitanu".

Pogba (Mančester junajted) - sada je to već igrač za kojeg može da se kaže da vrijedi svaki euro od onih 100 miliona koliko je platio Junajted kada ga je doveo iz Juventusa.

Paketa (Milan) - navijači Milana ga već vide kao novog Kaku. Mladi Brazilac je na pravom putu, a u nedjelju protiv Kaljarija je i postigao prvi gol u dresu "rosonera".

NAPAD

Aguero (Mančester siti) - drugi het-trik u samo sedam dana učinio je da Kun obori mnogo rekorda. Stigao je Alana Širera, ali i postao najbolji strijelac u istoriji kluba kada su ligaški mečevi u pitanju...

Lakazet (Arsenal) - "tobdžije" su dva i po mjeseca čekale na pobjedu u gostima u prvenstvu i stigla je u Hadersfildu. Lakazet je jedan od onih napadača koji svaku šansu pretvara u zlato.

Belfodil (Hofenhajm) - svojevremeno je u Italiji nagovijestio veliku karijeru, ali je kasnije sve uprskao. Ipak, to mu nije smetalo da s dva gola otkine dva boda Borusiji, iako je njegov tim gubio 3:0.

Martines (Inter) - od posljednje tri ligaške pobjede Intera, argentinski napadač je sam riješio dvije - prvo Napoli, a onda i Parmu. Popularnii Bik zaslužuje veću minutažu u crno-plavom dresu.

Baloteli (Marsej) - Balotelijev novi početak obećava. Italijan se već upisao dva puta u prva tri meča u dresu kluba sa "Velodroma".

Bonus video: