Ne ide ni protiv Letonije: Novi remi za definitivno zbogom

Ekipa Mojaša Radonjića tek u finišu sa dva igrača više iščupala bod protiv Letonaca
0 komentar(a)
Luka Đorđević, Foto: Filip Roganović
Luka Đorđević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 13.11.2015. 18:27h

Mlada reprezentacija Crne Gore doživjela je još jedan neuspjeh u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koji je gotovo sigurno otpisao iz trke za plasman u završnicu.

U urnebesnom meču pod Goricom, četa Mojaša Radonjića je tek u finišu, sa dva igrača više, iščupala bod protiv Letonije - 3:3.

"Mislili smo da ćemo iz navodno lakšeg rasporeda steći sigurnost, ali ispostavilo se da smo igrali bolje protiv kvalitetnih protivnika - prokomentarisao je Radonjić, složivši se da su sve šanse, vjerovatno, otišle niz vodu...

"Da li mi objektivno, po kvalitetu, treba da budemo prvi u ovoj grupi, gdje su Belgija, Češka…", zapitao se selektor mladih.

Niko nije očekivao da će Crna Gora biti prva u grupi, ali se vjerovalo da će biti dovoljno jaka za Moldaviju, Maltu, Letoniju...

Iako danas „svi igraju fudbal”, već na polovini kvalifikacija može da se konstatuje da je mlada reprezentacija na putu da odigra najgori ciklus od osnivanja, iako tabela (varljiva), sa puno iznenađenja, za sada i ne izgleda toliko očajno.

Je li to samo privid, znaće se nakon narednih mečeva, s tim što Crna Gora tek treba da odigra dvije utakmice sa liderom, Belgijom.

Letonci su pod Goricom postigli tri gola, pogodili prečku, još dva puta su naši spašavali sa gol-linije - to, valjda, dovoljno govori o defanzivnom izdanju i dizbalansu u timu.

Dva puta u 30 dana Crna Gora je ostvarila netipičan rezultat - 3:3, s razlikom što se oktobarski remi sa Češkom mnogo bolje kotirao.

"Izgleda da mi možemo malo kvalitetnije da igramo samo kad gubimo 2:0 ili 3:1 - prokomentarisao je Radonjić.

I u Češkoj prošlog mjeseca, i večeras pod Goricom, Crna Gora je gubila 2:0, pa 3:1 - i opet je u vratolomnom finišu spašavala bod, s tim što bi ovoga puta teško uspjela da uradi bilo šta da protivnik nije ostao sa 10, pa sa devet fudbalera.

Čvrstu i mušku igru Letonci su platili sa čak devet žutih kartona, od čega su dva bila „dvostruka”.

Ulaskom rovitog Luke Đorđevića Crna Gora je tek u samom finišu krenula u totalni juriš, kod rezultata 2:3 u 74. minutu dobila je i drugog igrača više (prvi Letonac je isključen u 69. minutu, skrivivši penal), ali je do kraja meča postigla „samo” jedan gol.

Vukan Savićević je u 85. minutu maestralnim udarcem skinuo paučinu sa letonskog gola, a u nadoknadi promašio veliku šansu, da uprkos svemu, donese veliki preokret...

Jedan od rijetkih pluseva u novoj noći za zaborav je povratak Luke Đorđevića, koji je ušao sa klupe i postigao dva gola...

Bonus video: