Savićević: Favoriti smo protiv Letonije

Duel Crne Gore i Letonije, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, biće odigran sjutra pod Goricom (17 h)
60 pregleda 2 komentar(a)
Vukan Savićević, Foto: Savo Prelević
Vukan Savićević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.11.2015. 14:27h

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore favorit je protiv Letonije i to treba da dokaže na terenu, kazao je vezista Slovana iz Bratislave, Vukan Savićević.

Duel Crne Gore i Letonije, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, biće odigran sjutra u Podgorici.

On je kazao da je crnogorskoj selekciji duel sa Letoniijom jedna od posljednjih šansi da se rezultatski uključi u borbu za vrh tabele.

"Ne treba stvarati pritisak. Ulazimo u utakmicu kao favoriti. Letonija, iako težak protivnik, ima neke čudne rezultate, igra neriješeno sa Češkom, dobije Moldaviju, a izgubi od Malte", kazao je Savićević na konferenciji za novinare.

On je naglasio da respektuje rivala, navodeći da sve zavisi od crnogorske reprezentacije.

"Od nas sve zavisi, nadam se da će i oni pokušati da igraju fudbal, što bi nam olakšalo posao. Bilo bi dobro da postignemo gol odmah na početku, u prvom dijelu prvog poluvremena. Kasnije bi nam sve bilo lakše", rekao je Savićević.

On smatra da bi drugo poluvrijeme protiv Češke mogao da bude recept za meč sa Letonijom.

Selektor Mojaš Radonjić očekuje da se Letonija podgoričkoj publici neće predstaviti kao Malta i Moldavija, već da će pokušati da igra i ostvari povoljan rezultat.

"Ukoliko budemo imali mirnoću i koncentraciju, mislim da možemo napraviti dobar rezultat. Ukoliko budemo srljali i igrali nerveozno, kako bude vrijeme odmicalo, nervoza će rasti i u takvoj situaciji teško je napraviti rezultat. Bitno je da stvaramo šanse i da realizujemo makar jednu. Ukoliko bi dali gol već na startu to bi primoralo rivala da se otvori i igra fudbal", rekao je Radonjić.

On je istakao da će 60 odsto zalaganja, trčanja i ritma iz meča protiv Češke biti dovoljno za povoljan rezultat protiv Letonije .

"Imali smo problem sa Lukom Đorđevićem, nije trenirao od ponedjeljka. Odradio je današnji trening, vidjećemo do meča. Ostali igrači su zdravi", kazao je Radonjić.

On je kazao da se još nije opredijelio za ekipu koja će početi utakmicu.

"Vidjećemo šta će biti sa golmanima. Marko Kordić se povrijedio, tako da treba da odlučimo hoće li na gol Matija Šarkić ili Suad Ličina. Dilema je i oko Đorđevića, da li da počne ili da uđe kasnije da ne bi obnovio povredu", kazao je Radonjić.

Crna Gora je u dosadašnjem dijelu kvalifikacija ostvarila po pobjedu i poraz, uz dva neriješena rezultata.

Savladala je i izgubila od Moldavije sa po 1:0, a igrala niješeno sa Maltom (0:0) i Češkom (3:3).

Letonija ima dva poraza i po jedan trijumf i remi. Letonija je ubjedjivo savladala Moldaviju u gostima (3:0), igrala je neriješenno protiv Češke (1:1), a izgubila od Malte (2:1) i Belgije (2:0).

Duel pod Goricom počeće u 17 sati.

Bonus video: