Nejmar superstar

"Nije Nejmar bolji od Mesija, ali je najbolji poslije Mesija", kaže za „Skajsports“ španski novinar Gijem Balag
89 pregleda 0 komentar(a)
Nejmar, Foto: Reuters
Nejmar, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.11.2015. 18:51h

U odsustvu Lea Mesija buknuo je sav talenat njegovog partnera i nasljednika - Nejmara.

Brazilac je preuzeo lidersku poziciju u Barseloni, potpuno nadoknadio izostanak najboljeg igrača i otvorio polemiku - da li je možda zaslužio da ove godine on dobije Zlatnu loptu, namijenjenu najboljem igraču svijeta?

Mesi se odavno pomirio sa tim da je postavio tako visoke standarde da se svaka njegova lošija partija ili mini-golgeterska kriza analizira iz stotinu uglova.

Sada, kada ga nema na terenu već mjesec i po, postavljaju se pitanja na najvećem mogućem nivou - da li je u ovom trenutku Nejmar bolji igrač od najboljeg, po mnogima, svih vremena.

"Nije Nejmar bolji od Mesija, ali je najbolji poslije Mesija", kaže za „Skajsports“ španski novinar Gijem Balag.

"I ima kapacitet da ga izazove u bliskoj budućnosti. Mesi je jedinstven, ali baš kad nema Mesija vidi se i koliko je Nejmar jedinstven".

Na utakmicama bez Mesija u timu, Nejmar je pokazao da je spreman da bude vođa i dirigent Barsine igre.

"Kada se on vrati stvari će doći na svoje mjesto. Vidjećemo ponovo Nejmara kako više trči bez lopte i kako otvara širinu za Mesija. Njegova uloga je takva i biće takva dok god Mesi bude igrao, ili dok budu igrali zajedno".

Španski mediji veličaju Brazilca.

„Marka“ je tako izvukla zanimljivu statistiku, koja pokazuje da je Nejmar sa 23 godine postigao više golova i od Mesija i od Ronalda, kada su bili njegovi vršnjaci.

Nejmar je već odigrao 317 utakmica u seniorskom rangu, a u upisao se 183 puta.

Mesi je 2010. godine imao skor od 150 golova na 268 mečeva, a Ronaldo zaostaje debelo - sa 23 godine, Portugalac je iza sebe imao 327 nastupa, a samo 117 pogodaka.

"Nejmar je fudbaler jedinstvenog talenta. Imao sam sreću da igram sa Ronaldinjom u timu, a sada imam sreću da gledam kako napreduje igrač kojeg treniram.

Neću odgovoriti na pitanje da li je Nejmar najbolji poslije Mesija. To prepuštam medijima, navijačima, neka to bude tema, jer je lijepa tema", kaže Luis Enrike, trener Barselone.

Nejmar je ove sezone već postigao 11 golova i prvi je strijelac Primere. Od Mesijeve povrede upisao se osam puta, a šest puta asistirao Luisu Suaresu.

Momak koji je predodređen da bude zvijezda sada je to definitivno i postao.

Bonus video: